Skip to main content
Torek, 5. december 2023
12.03.2021
12:53
Stane Rožman, predsednik uprave NEK
Foto: arhiv ePosavje
Stane Rožman je v Nuklearni elektrarni Krško zaposlen 44 let, od tega je dobrih 32 let njen prvi mož. Kako se je spoznal z jedrsko energijo, kakšna je njena prihodnost v svetu, Evropi in Sloveniji?

Portret - Stane Rožman, predsednik uprave NEK

V četrtek ob 20. uri na ePosavje TV in ePosavje.com

KRŠKO Stane Rožman je konec januarja letos prejel priznanje Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2020. V četrtek ob 20. uri ste si lahok na ePosavje TV in ePosavje.com pogledali daljši dokumentarni film o njegovi življenjski poti, življenju z Nuklearno elektrarno Krško in prihodnosti.

"Treba je živeti v tistem okolju, treba je dajati zgled"

"Jedrska energija je takrat predstavljala nekaj zelo novega, zelo sodobnega in mi je to bil resnično izziv, uresničitev nečesa, kar sem kot mladostnik tudi sanjal, da bi lahko delal na tem področju. Čeprav velja za vse dejavnosti, da niso samozadostne in v nekem okolju morajo najti sobivanja, je to še posebej res za jedrsko energijo. Ta ima svoje značilnosti, svoje posebnosti, tveganja," pravi predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško.

O sobivanju jedrske energije z okoljem

Po Rožmanovih besedah, v NEK je zaposlen 44 let, od tega je dobrih 32 let njen prvi mož, je sobivanje jedrske energije z okoljem "izjemnega pomena, treba je živeti v tistem okolju, treba je dajati zgled. Treba je dajati možnost vsem, ki se želijo pridružiti, zaposlovati iz okolja. To so usmeritve, orientacije, ki mislim, da bi morale biti model tudi za bodoče pri umeščanju novih objektov, pri kontinuiteti obstoječih objektov."

(eP)

eposavje tv
video
krško
nuklearna elektrarna krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja