Skip to main content
Petek, 22. september 2023
04.02.2022
11:18
Sodišče GEN-I, Krško
Foto: ePosavje.com
Prejšnjo sredo na Okrožnem sodišču v Krškem niso našli rešitve za novo poslovodstvo družbe GEN-I. Odločitev sodnice bo znana najkasneje v 30 dneh.

Poslovodstvo GEN-I in sodišče

KRŠKO V iskanju novega poslovodstva družbe GEN-I na naroku prejšnjo sredo niso našli rešitve. Poročali smo, da so odvetniki družbe GEN-I predlagali imenovanje enočlanske uprave pod vodstvom Igorja Koprivnikarja, medtem ko je GEN energija predlagala štiričlansko upravo v sestavi Martin Novšak, Jure Soklič, Igor Kržan in Primož Stropnik. Zastopnik GEN energije Aleš Avbreht je ob tem predstavil reference in dokazila za predlagane kandidate. Postopek sodnega imenovanja uprave se je s tem podaljšal za 8 dni, ko je sodnica na Okrožnem sodišču v Krškem Pavlina Čepin družbama v postopku GEN-EL in GEN-I podala čas za vpogled "v papirje".

Danes je osmi dan

Osmi dan mineva danes, do odločitve o sodnem imenovanju poslovodstva družbe GEN-I bo - od četrtka, 3. februarja, potrebno počakati 30 dni.

GEN-I predlagal svojega predstavnika, GEN energija svoje

Zastopnik GEN-I v postopku Stojan Zdolšek je sicer prejšnjo sredo pred sodiščem povedal, da je bil odziv GEN energije "političen. Trdijo, da poskušamo samo zavlačevati, da pride do volitev. In da bo nov državni zbor in da bomo obdržali pozicije. Z odstopom dr. Roberta Goloba smo šteli, da bodo politične tenzije popustile in je možnost, da postavijo poslovodjo, ki nima nobene politične agende. In to je dr. Koprivnikar, ki je zgolj strokovnjak, brez katerega si GEN energija težko predstavlja poslovanje. Celo več, dr. Koprivnikar je bil s stališča GEN energije primeren kandidat. Celo gospod Novšak mu je pred časom ponudil, da prevzame predsedstvo in celo mandat, da si sam sestavi poslovodstvo. 

(eP)

energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja