Skip to main content
V Posavju 2.7° C Sreda, 19. januar 2022
26.11.2019
08:31
Podjetniški inkubator v Krškem
Foto: Ansat TV
Občina Krško je v letošnjem letu pristopila k izvedbi projekta Podjetniški inkubator Krško, ki ga je prijavila v Dogovor za razvoj regij. Dela na objektu zdaj večinoma potekajo v njegovi notranjosti.

Dela se zaključujejo, projekt poteka po načrtih

KRŠKO Z namenom vzpodbujanja mreženja znanja, nadgradnjo kompetenc in vzpodbujanjem internacionalizacije ter tako imenovanega co-workinga je Občina Krško pristopila k rekonstrukciji objekta na naslovu Cesta krških žrtev 44 v Krškem, saj želi v njem vzpostaviti podjetniški inkubator. Trenutno se še izvajajo gradbena dela, ki bodo potekala do konca leta.

Skupna vrednost naložbe znaša dobrih 470 tisoč evrov, od tega sofinanciranje naložbe skladno z Dogovorom za razvoj regij znaša 385 tisoč. Župan Občine Krško Miran Stanko pravi, "da je pri tem objektu zanimivo to, da je v celotni financiran s strani Evropske unije. Del, ki ga mora zagotoviti Občina, so samo neupravičeni stroški, če karkoli dograjujemo, in DDV."

Objekt bo predvidoma dokončan še v letošnjem letu

Opremljanje sledi v naslednjem letu

Dela na projektu potekajo po planu. Njegovo izvajanje je sicer razdeljeno na tri aktivnosti – v prvi, ki se zaključuje, gre za gradbena dela – objekt bo predvidoma dokončan še v letošnjem letu. Naslednja aktivnost je opremljanje, ki je predvideno v naslednjem letu. Ko bo zaključeno, bo inkubator na voljo za uporabo. V zadnji aktivnosti, ki bo trajalo do konca leta 2021, pa bo potekalo komuniciranje in obveščanje javnosti o projektu in o vključitvi v inkubator.

Čim cenejši prostori za nova podjetja

"Center za podjetništvo in turizem naj bi potem skrbel za podjetniški inkubator, v njem pa naj bi bili prostori za novonastajajoča podjetja, ki za svojo dejavnost potrebujejo čim cenejše prostore, ki jih lahko dobijo po najnižji možni ceni in da jih fiksni stroški v začetku delovanja ne omejujejo pri njihovem razvoju," še dodaja Stanko.

Ansat TV

krško
podjetništvo
video
posavski tednik

Pridružite se nam