Skip to main content
V Posavju 2.3° C Torek, 7. december 2021
02.12.2019
08:00
40 let OOZ Laško
Foto: Doroteja Jazbec
V Rimskih toplicah je v petek potekala slovesnost, na kateri je vodstvo laške obrtne zbornice obeležilo svojih 40 let delovanja.

RIMSKE TOPLICE Navzoče so nagovorili predsednik Območne obrtne zbornice Laško, Matjaž Cajhen, podpredsednik UO Obrtne zbornice Slovenije, Ivan Meh, laški župan in župan Občine Radeče, Tomaž Režun, kot tudi državnozborski poslanec Matjaž Han, podeljena pa so bila še jubilejna priznanja in poskrbljeno za neformalno druženje ob koncu.

Prvi predsednik Območne obrtne zbornice Laško je bil prav radeški podjetnik, znan gostinec Nandi Strnad st., katerega pa na slovesnosti ni bilo, saj so ravno sinoči tudi v Gostilni Strnad na Hotemežu namenili večer obujanju spominov na zlate čase diska izpred 40 let. Bronasto plaketo za 10 let dela v obrti je prejela Natalija Hudoklin, srebrno za 20 let pa Robert Hiršel in Alma Zahirović.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Posebno priznanje Območne obrtne zbornice Laško so za nadaljevanje družinske tradicije in obenem za 40-letno članstvo v stanovski organizaciji prejeli Alenka Dornik, Jožica Jerič, Franc Medvešek in Martina Ribič, v letošnjem jubilejnem letu pa so bili podeljeni tudi bronasti ključi Obrtno podjetniške zbornice Slovenije - tega prejmejo člani, ki so neprekinjeno nadaljevali  z obrtno dejavnostjo, njihovi predniki pa so bili ustanovitveni člani takratnega Obrtnega združenja. Prejeli sta ga Nataša Pečnik (v odsotnosti) - ob 40. letnici OOZ Laško za nadaljevanje družinske tradicije in Mojca Potisek - prav tako ob 40. letnici OOZ Laško za nadaljevanje družinske tradicije in tudi za njeno 25-letno službovanje na OOZ Laško.

Večer se je nadaljeval v znamenju izmenjave poslovnih praks in pogostitve, druženje pa je popestril še nastop Elvisa Presleya.

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja