Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
11.02.2022
10:09
Rok Capl
Foto: arhiv ePosavje
Rok Capl bo naslednjega pol leta vršilec dolžnosti direktorja Spirit Slovenija, so zapisali po dopisni seji Vlade Republike Slovenije. Dosedanji direktor je podal nepreklicen predlog za razrešitev.

Rok Capl vršilec dolžnosti direktorja Spirit Slovenija

BREŽICE Na dopisni seji Vlade Republike Slovenije so s funkcije direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (Spirit Slovenija), razrešili dr. Tomaža Kostanjevca, ko mu s tem preneha delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi brez odpovednega roka. Kostanjevec je 1. februarja podal nepreklicen predlog za predčasno razrešitev z 11. februarjem. 

Za največ šest mesecev

Tri dni kasneje je svet Spirit Slovenija na 32. korespondenčni seji sprejel sklep in predlagal, da razreši sedanjega direktorja in za vršilca dolžnosti direktorja SPIRIT Slovenija, s soboto, 12. februarjam, pa do imenovanja direktorja, za največ za šest mesecev, za vršilca dolžnosti imenujejo Roka Capla. Mandat vršilca dolžnosti bo tako opravljal najdlje do 11. avgusta 2022. 

Rok Capl

Foto: Vlada RS @ Flickr

Kdo je Rok Capl?

34-letni Brestaničan Rok Capl je bil med decembrom 2014 in oktobrom 2020 direktor hotelov in zdravstva v Termah Čatež, od oktobra 2020 do zdaj pa pooblaščenec uprave za področje Medicine Thermana Laško d.d.. Na zadnjih lokalnih volitvah za občinski svet v občini Brežice je leta 2018 kandidiral na Listi Sonce. Kot je tedaj napisal v svoji kandidaturi, "se bom zavzemal za hitrejši razvoj in povezavo vseh turističnih ter gospodarskih ponudnikov občine Brežice! Moja ključna odgovornost do vseh občanov pa bo pomoč do prve oziroma ustrezne zaposlitve, hitrejši infrastrukturni razvoj ter urejenost občine, kot si jo 4. turistična občina tudi zasluži." Capla smo sicer lahko videli na nekaterih fotografijah ob vladnem obisku konec januarja v Posavju, ko je v družbi ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška (med drugim) obiskal podjetje Marsi d.o.o. (fotografija nad sivim okvirjem), zvečer pa je sodeloval na javni tribuni ob končanem vladnem obisku Posavja (na zgornji fotografiji).

(eP)

krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja