Skip to main content
Petek, 1. december 2023
24.01.2022
14:32
INNO INDUSTRY, Posavje
Grafika: RRA Posavje
Na Regionalni razvojni agenciji Posavje so v okviru projekta INNO INDUSTRY izpeljali virtualni študijski obisk Slovaške.

RRA Posavje v projektu INNO Industry

KRŠKO V okviru projekta INNO INDUSTRY, ki se izvaja v sklopu programa Interreg Europe in v katerem sodeluje 10 projektnih partnerjev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Romunije, Španije, Portugalske, Združenega kraljestva, Švedske, Latvije in Slovaške, so 20. januarja 2022 izvedli virtualni študijski obisk Slovaške. Partnerji smo sprva planirali fizični obisk, vendar smo se zaradi trenutne epidemiološke situacije po Evropi, odločili za izvedbo virtualnega dogodka.

Glavna tema tokratnega dogodka je bila podpora grozdom in preobrazba podjetij v smer industrije 4.0. Rešitve in spodbude za grozde je predstavilo Ministrstvo za gospodarstvo Republike Slovaške, trenutno stanje s področja grozdov pa je bilo predstavljeno s strani tamkajšnje agencije za inovacije in energijo(Slovak Innovation and Energy Agency).

V nadaljevanju so bili predstavljeni nekateri primeri dobre prakse v navezavi z industrijo 4.0 s področja plasične industrije (Slovak Plastic Cluster), IT tehnologije (IT Valley Košice), skupen evropski mednarodni projekt Evropske komisije GAIA-X, ki združuje podjetja, raziskovalne institucije, združenja in organe z namenom skupnega delovanja in soustvarjanje prihodnosti digitalne infrastrukture. Kot zadnji se je predstavil še Creative point – Fab Lab, ki deluje kot inkubator za mlada podjetja, za katera so organizirana predavanja, delavnice in individualna svetovanja ter ponuja visokotehnološko opremo.

Projekt INNO Industry, v katerem RRA Posavje deluje kot vodilni partner, z 31. januarjem 2022 zaključuje prvo fazo. V tem obdobju smo partnerji med drugim organizirali 11 študijskih obiskov (fizični, virtualni in hibridni), 13 partnerskih videokonferenc, 50 delavnic za deležnike in izdali 7 glasil. Zadnjo, skupno aktivnost 1. faze predstavlja 10 akcijskih načrtov, ki bodo dostopni na spletni strani projekta in bodo predstavljali temelje za nadaljnje delo v 2. fazi. Ta se začne 1. februarja 2022 in konča 31. januarja 2023, ko se bo zaključil tudi projekt kot celota.

rra posavje
krško

Pridružite se nam