Skip to main content
V Posavju 17.4° C Sreda, 22. september 2021
02.04.2020
20:32
Martin Bratanič
Foto: arhiv ePosavje
Vlada je na 15. dopisni seji spremenila sestavo družbe SODO d. o. o., sistemskega operaterja distribucijskega omrežja za električno energijo.

Soža in Šolinc odstopila, vlada imenovala dva nova nadzornika

Silvo Sok in Martin Bratanič nova nadzornika

LJUBLJANA Vlada je tako na podlagi odstopne izjave razrešila Mojco Soža in Hinka Šolinca z mesta članov nadzornega sveta družbe SODO d. o. o, ob tem pa za čas do poteka mandata, to je do 13. maja 2023, za člana nadzornega sveta družbe SODO d. o. o. imenovala Silva Soka in Martina Brataniča.

In kdo sta nova nadzornika?

Silvo Sok je direktor podjetja ŽIHER projekt, projektiranje, gradbeništvo in svetovanje d.o.o. v Ormožu in v Gorišnici (na listi NSi) član občinskega sveta, Martin Bratanič je direktor Regionalne razvojne agencije Posavje.

V SOD-u se dogaja

V drugi polovici marca je sicer "stari" nadzorni svet po poročanju portala necenzurirano.si za imenovanje na vršilca dolžnosti direktorja predlagal Viktorja Tajnška, nekdanjega predsednika uprave Elektra Celje v času prve Janševe vlade.  Lani jeseni je zaradi kadrovanja v SODO, tako omenjeni portal, izbruhnil spor, ki je razdelil koalicijo Marjana Šarca. Tedanja ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je nasprotovala novemu Voduškovemu mandatu. Nadzorni svet je za novega direktorja imenoval Nina Maletiča, dosedanjega vodjo sektorja skupnih storitev v Elektru Celje. Mandat bi moral nastopiti marca. Nato se je zapletlo, Maletič bi moral za imenovanje dobiti še soglasje vlade, a ga Bratuškova zaradi Šarčevega odstopa ni uvrstila na dnevni red.

(bš)

krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja