Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
21.05.2020
12:19
Krka v Krškem, maj 2020
Foto: ePosavje.com
Skupina Krka je v prvem četrtletju letošnjega leta dosegla prodajo v višini 462,9 milijona evrov. Z drugimi besedami, za 22 % več kot v primerljivem lanskem obdobju. Kako napreduje objekt v Krškem?

V prvem četrtletju prodali za 22% več kot v primerljivem lanskem obdobju

Razlog za takšen uspeh? Nadaljevanje trenda prodaje izdelkov ter enkratni vpliv pandemije

KRŠKO Ob tem so ustvarili 85,2 milijona evrov čistega dobička, 21 % več kot v primerljivem lanskem obdobju. Med razlogi za tako dober rezultat izpostavljajo nadaljevanje ugodnega trenda prodaje široke ponudbe kakovostnih izdelkov v preteklih četrtletjih ter enkratnega vpliva pandemije covida-19.

Do konca leta pričakujejo, da bodo prodajne številke v načrtovanih okvirjih

"Povečano povpraševanje se je proti koncu obdobja umirilo, do konca leta pa pričakujemo, da bodo prodajne številke v načrtovanih okvirih. Večjih negativnih vplivov pandemije na poslovanje nismo zaznali. Negotovost, ki je zajela svetovne finančne trge, predvsem pa velik padec cen surove nafte, sta vplivala na zmanjšanje vrednosti ruskega rublja in nekaterih ostalih valut, kar se je odrazilo v negativnem finančnem rezultatu," pravijo v Krki.

Colarič: "Zaposleni so s požrtvovalnim delom omogočili, da je podjetje poslovalo nemoteno"

Predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič ob tem dodaja, "da smo po razglasitvi pandemije v skupini Krka sprejeli vse potrebne ukrepe za zajezitev širitve okužbe, da bi zaščitili zdravje zaposlenih in poslovali neprekinjeno. S tem smo zagotovili, da ni prišlo do prekinitev v oskrbovalni verigi in pomanjkanja naših zdravil na svetovnih trgih, kar je za nas pomembno poslanstvo. Pri tem gre velika zahvala zaposlenim, ki so s svojim požrtvovalnim delom omogočili, da je podjetje v teh nepredvidljivih časih poslovalo nemoteno in doseglo začrtane cilje. Krkin vertikalno integriran poslovni model se je tudi tokrat pokazal kot učinkovit pri obvladovanju poslovnih procesov."

Objekt Krka v Krškem, maj 2020

Kdaj bo dokončan objekt v Krškem?

Februar 2020: "Gradnja bo dokončana v juliju"

Februarja letos so v Krki napovedali, da gradnja skladišča surovin za kemijsko in farmacevtsko proizvodnjo v Krškem napreduje. Tedaj so napovedali, da bo gradnja končana do julija letos.

Maj 2020: "Gradnja bo dokončana v letu 2020"

V četrtkovem četrtletnem poročilu o poslovanju pišejo zgolj, da bo "gradnja 8,2 milijona evrov vrednega objekta bo končana v letu 2020." Ob tem izpostavljajo, da je bilo zaradi vpliva covida-19 na gradbeno dejavnost, naložb v tem obdobju manj, kot je bilo predvideno. "Načrtovane naložbe si bomo prizadevali do konca leta izpeljati v čim večjem obsegu," še pravijo.

Kaj bo v novem skladišču?

V novem skladiščum bodo zagotovili zmogljivosti za skladiščenje surovin za kemijsko in farmacevtsko proizvodnjo, ki bo urejeno po smernicah tehničnih pravil za ločeno skladiščenje nevarnih snovi (TRGS).

Gradnja skladišča pa ni vse, kar načrtujejo

"Strateška lokacija proizvodnje farmacevtskih učinkovin"

V prvem četrtletju 2020 so v skupini Krka za naložbe namenili 14,9 milijona evrov, od tega 9,8 milijona evrov v obvladujoči družbi. Za letos načrtujejo sicer naložbe v višini 134 milijonov evrov. "Največja naložba, ki se odpira, je v Krškem. V Krškem imamo lepo kvadraturo, 17 hektarjev. Na strateški lokaciji proizvodnje farmacevtskih učinkovin nameravamo postaviti proizvodnjo in kontrolno-analitski center za proizvodnjo surovin," je ob predstavitvi rezultat lanskega leta februarja povedal Jože Colarič, predsednik uprave Krke.

(bš)

krško
krka

Pridružite se nam