Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
19.06.2019
11:57
Foto: arhiv ePosavje
Zaradi pridobitve novih poslov za največje svetovne proizvajalce v avtomobilski industriji se je skupina TPV, ki proizvaja visokotehnološke izdelke, odločila za širitev proizvodnih kapacitet.

S širitvijo tako na območju obstoječe poslovne enote v Šentlenartu kot tudi na območju Industrijsko poslovne cone (IPC) Brezina, je podjetje potrdilo pomembno vlogo občine Brežice. Investicija, ki ima status strateškega pomena na državni ravni, bo znašala približno 78 milijonov evrov in poleg ohranjanja delovnih mest predvideva v naslednjih letih najmanj 50 novih zaposlitev, med temi tudi visoko izobražene strokovnjake na področju tehnologij, robotike in avtomatizacije.

Po besedah župana občine Brežice Ivana Molana, je več deset milijonov evrov vredna investicija državnega  pomena izjemno pomembna pri razvoju gospodarstva v občini. Občina Brežice že več kot 10 let izvaja strategijo razvoja gospodarstva, pri čemer spodbuja posameznike in organizacije z različnimi ukrepi in spodbudami. Med temi so prilagoditve prostorskega načrta razvojnim pobudam, ureditev obrtnih in industrijskih con, uvedba subvenciji za nakupe zemljišč v conah in sofinanciranje preko javnih razpisov, ki omogočajo boljše pogoje za razvoj podjetništva. Večmilijonska gospodarska investicija, ki je umeščena v IPC Brezina, potrjuje pravilno odločitev občine za ureditev cone kot pomembnega koraka v smeri stabilnega razvoja gospodarstva v brežiški občini. Župana Ivana Molana veseli, da so se ukrepi namenjeni podpori gospodarstva v občini izkazali za uspešne. Rezultat spodbud je tudi umestitev investicije strateškega pomena za celotno slovensko gospodarstvo v občino Brežice. Investicija skupine TPV v Brežicah sodi v rang investicij, ki jih je država prepoznala kot strateško pomembne in jih podprla. 

Občina Brežice

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja