Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
09.11.2021
17:40
Soklič, Dimič, GEN-I
Grafika: ePosavje.com
Na skupščina GEN-I niso potrdili kandidatov za upravo družbe GEN-I. Poročali smo že, da je drugi energetski steber "na prepihu" in da je nadzorni svet GEN energije predlagal novo vodstvo družbe GEN-I.

NAJPOMEMBNEJŠE:

  • Obvezno navodilo nadzornikov GEN energije za skupščino GEN-I
  • V njem je pisalo, da predsednik uprave GEN-I postane Jure Soklič, član uprave pa Davorin Dimič
  • Nove uprave niso izvolili, družbenika v nov krog iskanja kandidatov
  • Če dogovora do 17. novembra, ko Robertu Golobu poteče mandat, ne bo, bo začasno upravo imenovalo sodišče

Predlog poslodovstva družbe GEN energija zavrnjen

KRŠKO Poslovodstvo družbe GEN energija je na svoj nadzorni svet podalo predlog za nov mandat uprave GEN-I pod vodstvom predsednika uprave dr. Roberta Goloba. "Predlog je bil zavrnjen, proti so glasovali vsi nadzorniki, imenovani po kvotah vladajoče koalicije. Družbenik GEN energija je danes na skupščini GEN-I na podlagi obveznega navodila svojih nadzornikov podal predlog dveh novih kandidatov GEN energije za člane uprave GEN-I, in sicer g. Sokliča, v vlogi predsednika uprave GEN-I in g. Dimiča, v vlogi člana uprave GEN-I." so popoldne sporočili iz družbe GEN-I.

Postopek usklajevanja uprave za nov mandat bodo ponovili

"Glede na to, da predloga imen za novo poslovodstvo nista bila predhodno usklajena, niti se skupščina z njima ali z njuno vizijo razvoja podjetja ni uspela seznaniti, kandidata nista prejela podpore," so še zapisali in dodali, "da je pri izbiri poslovodstva tako velike družbe kot je GEN-I, ki zaposluje več kot 500 sodelavcev in bo letos preseglo 3 milijarde prihodkov, ustrezna skrbnost in transparentnost postopkov še posebej pomembna. Zato so se družbeniki odločili, da postopek usklajevanja uprave za nov mandat ponovijo." Če dogovora ne bo v tednu dni, ko trenutni upravi družbe GEN-I mandat poteče 17. novembra 2021, bi lahko začasno upravo imenovalo sodišče.

V Svetu delavcev izrazili zaskrbljenost z upravljanjem družbe

Do vroče problematike se je opredelil tudi Svet delavcev družbe GEN-I. "Svet delavcev izraža zaskrbljenost z upravljanjem družbe s strani družbenikov in zahteva, da mu družbeniki omogočijo aktivno sodelovanje pri upravljanju družbe v okviru zakonskih pristojnosti," dodajajo.

(bš, eP)

energetika

Pridružite se nam