Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
11.03.2021
14:53
Cveto Sršen
Foto: arhiv ePosavje
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je za novega predsednika uprave imenoval Cvetka Sršen, med drugim tudi kandidata stranke SDS za župana občine Krško v letih 2010 in 2012.

Cvetko Sršen novi predsednik uprave Telekoma Slovenije

Leta 2010 in 2012 kandidiral na županskih volitvah v Krškem

KRŠKO Bil je četrtek, 5. januarja 2012, ko je zvečer prek svojega Facebook profila sporočil "Priprave na nadomestne županske volitve v Krškem že tečejo. Grem zraven." Cvetko Sršen se je takrat kot kandidat stranke SDS drugič po letu 2010 podal v kandidaturo za župana občine Krško na tedanjih nadomestnih volitvah.

Marca 2021 so ga imenovali za predsednika uprave

"Po zadnjih anketah za županske volitve močno vodi Cvetko Sršen z 68% glasov pred sedanjim županom, ki jih je prejel 23%. Informacije so zelo spodbudne, a zmagali bomo le, če se prav vsi podporniki Cvetka Sršena udeležimo volitev in obkrožimo številko 2," so ga njegovi podporniki bodrili pred volitvami leta 2010. Sršena, nazadnje direktorja Poslovne enote Pošte Slovenije v Celju, so v sredo popoldne, 10. marca 2021, nadzorniki Telekoma Slovenije imenovali za novega predsednika uprave. Za člana uprave so nadzorniki imenovali še Mitjo Štularja in Tomaža Jontesa, v štiričlanski upravi pa ostaja delavska direktorica Špela Fortin.

Cvetko Sršen, Zmorem bolje

Cvetko Sršen (desno) ob najavi županske kandidature Staneta Pajka, Krško, 18. september 2006

"Zmorem bolje"

Cvetko Sršen, ki je ob svoji zadnji kandidaturi za župana občine Krško volilce nagovarjal s sloganom Zmorem bolje, je od avgusta lani član nadzornega sveta družbe Infra, od januarja letos so ga imenovali tudi za predsednika nadzornega sveta GEN energije, Sršen pa je tudi predsednik Sveta zavoda Centra za podjetništvo in turizem Krško.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja