Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
18.05.2022
14:40
Termoelektrarna Brestanica, družbeno odgovoren delodajalec
Foto: Termoelektrarna Brestanica
Termoelektrarna Brestanica je ob koncu leta 2021 prejela pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec za področje organizacijskega upravljanja s strani Inštituta Ekvilib.

Termoelektrarna Brestanica prejela pristopni certifikat DOD

LJUBLJANA V ponedeljek, 16. maja 2022, je na Ljubljanskem gradu potekala slavnostna podelitev, na kateri je bilo podeljenih 50 certifikatov, od tega 6 naprednih. Prejela so jih podjetja iz različnih panog javnega in zasebnega sektorja. Certifikate sta podeljevala Gašper Zakrajšek, vodja projekta Družbeno odgovoren delodajalec (DED) z Ekvilib Inštituta in častna gostja Katja Rihar Bajuk, generalna direktorica direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela.

Na podelitvi so se na govorniškem odru pridružili tudi Miro Smrekar, podpredsednik Združenja delodajalcev Slovenije, ki je poleg Gospodarske zbornice in Zveze svobodnih sindikatov partner projekta, Anita Hrast, direktorica IRDO inštituta in članice revizorskega sveta za podeljevanje certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, in direktorica Biotehniškega izobraževalnega centra BIC Jasna Kržin Stepišnik, kot prejemnik naprednega certifikata.

V imenu TEB sta se podelitve udeležila direktor Tomislav Malgaj in vodja poslovnega sektorja Termoelektrarne Brestanica Nina Ribič. Ob tem slovesnem dogodku se je direktor zahvalil zaposlenim, še posebej projektni skupini v sestavi Nina Ribič, Bojana Kranjc, Alenka Cehte, Martina Merlin, Borut Colarič in Aleš Štricelj, ki je speljala postopek pridobitve certifikata.

Ekvilib, podelitev certifikata Termoelektrarni Brestanica

Družbeno odgovoren delodajalec

"V TEB se zavedamo odgovornosti tako do zaposlenih kot do ciljnih javnosti ter do družbenega in naravnega okolja, v katerem delujemo. Zato temu posvečamo veliko pozornosti in z različnimi ukrepi krepimo družbeno odgovorno delovanje. Predvsem pa se zavedamo odgovornosti do zaposlenih, ki so pomemben člen pri doseganju zastavljenih ciljev. Dobro vzdušje ni samoumevno in zahteva pozornost vodstva, zato smo sprejeli številne ukrepe s področja družbeno odgovornega delovanja," so zapisali v sporočilu.

S pridobitvijo certifikata in dodatnimi ukrepi bodo nadgradili dosedanje družbeno odgovorne aktivnosti. "Na teh temeljih želimo doseči večje zadovoljstvo zaposlenih in drugih deležnikov ter skupaj z njimi soustvarjati pogoje za trajnostni razvoj," dodajajo.

termoelektrarna brestanica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja