Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
13.01.2020
18:28
GEN energija, tretji član uprave
Grafika: ePosavje.com
Generalnemu in poslovnemu direktorju družbe GEN energija naj bi se kmalu pridružil še finančni direktor. Nadzorni svet družbe GEN energija bo predvidoma v torek odločal o imenovanju tretjega člana.

GEN-vi nadzorniki v torek o tričlanski upravi?

KRŠKO Generalni direktor Martin Novšak je v enočlanski upravi skupino GEN vodil od julija 2005 do 1. avgusta 2019, ko se mu je na položaju poslovnega direktorja v upravi pridružil Danijel Levičar. In po poročanju spletnega portala siol.net naj bi nadzorniki v torek odločali še o tretjem članu uprave.

Kdo so kandidati za finačnega direktorja?

Razpis za finančnega direktorja so objavili že poleti, a kandidata niso izbrali. Na ponovljenem razpisu so zdaj v igri, tako na siol.net, ostali še trije kandidati. V Posavju je najbolj znano ime Darje Štraus Trunk, direktorice Sklada za financiranje razgradnje NEK. Avtorja članka na omenjenem portalu pišeta, da naj bi imela podporo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška (SMC). Drugo ime je Jana Benčina Heningman je od leta 2001 zaposlena v bančništvu, imela naj bi podporo Stranke Alenke Bratušek (SAB). Anton Žunič, nekdanji državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, pa naj ne bi imel podpore koalicijskih strank.

Kdo je v nadzornem svetu?

In kdo odloča o tretjem članu uprave? Z 21. junijem lani so bili v nadzorni svet imenovani Mateja Čuk (postala je predsednica), Miha Butara (njen namestnik), Miha Šebenik in Lovro Lapanja, člana nadzornega sveta iz Sveta delavcev družbe pa Samo Fürst in Marjanca Molan Zalokar.

Novšak: "Dvočlanska uprava dobro in usklajeno deluje"

Nadzorni svet GEN energije v torek o tretjem članu uprave

In kaj na skorajšnjo (očitno) dopolnitev uprave pravi prvi mož GEN energije? "To je vprašanje za nadzorni svet. Naš akt omogoča enočlansko, dvočlansko upravo. Moram se pohvaliti, da dvočlanska uprava dobro in usklajeno deluje. Dvočlanska uprava je koristna za dolgoročnost," dodaja Martin Novšak.

"Bomo videli, mi se bomo temu prilagodili"

In kot pravi, "bo jutri nadzorni svet odločil, kar bo odločil. Bomo videli, mi se bomo temu prilagodili." Pa o imenih? "Mi ne poznamo imen, vi jih zgleda poznate."

Novšaku tretji mandat poteče julija letos

Martin Novšak je v družbi GEN energije od samih njenih začetkov, julija 2005 je namreč začel mandat direktorja družbe GEN energija d.o.o., julija 2015 ga je nastopil tretjič, mandat mu poteče 7. julija 2020. Poslovnemu direktorju Danijelu Levičarju štiriletni mandat poteče 1. avgusta 2023.

Martin Novšak, GEN energija

(bš)

krško
gen energija

Pridružite se nam