Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
16.07.2020
08:54
Sanacije odlagališč na Hrvaškem
Foto: arhiv Kostak d. d.
Družba Kostak je v sodelovanju s hrvaškim podjetjem Opera Group v letošnjem letu začela izvajati dela na sanacijah odlagališč na Hrvaškem, med drugim tudi v Poreču.

Uspešne sanacije odlagališč odpadkov na Hrvaškem

KRŠKO Skupina Kostak je v partnerstvu s hrvaško družbo Opera Group v letošnjem letu pristopila k izvajanju del na sanacijah odlagališč. Na Hrvaškem trenutno poteka več takšnih projektov, prejšnji teden so zaključili dela v Poreču, ki so trajala približno pol leta.

Prejšnji teden v Poreču tehnični pregled saniranega odlagališča

"Prejšnji teden smo tam uspešno izvedli tehnični pregled saniranega odlagališča odpadkov, kjer smo prestavili nekje 30.000 m3 odpadkov, da smo oblikovali celoto. Področje smo prekrili s tesnilnimi sloji, naredili geodrenažni sistem odplinjevanja in uredili obodni kanal za odvajanje meteorne vode, " nam je povedala Ivana Buble, vodja projekta v družbi Kostak d.d.

Knin, Paziv, Sveti Ivan Žabno

V zadnjih letih so izvedli več sanacij odlagališč odpadkov

Družba Kostak je sicer v zadnjih letih izvedla več podobnih sanacij odlagališč - med drugim so na Hrvaškem sanirali odlagališča v Kninu, Pazinu in v občini Sveti Ivan Žabno. "V Pazinu smo prejšnji ponedeljek uspešno opravili tehnični pregled, čez dva tedna nas čaka še tehnični pregled v občini Sveti Ivan Žabno, potem pa začenjamo naprej z novimi projekti," še dodaja sogovornica.

Zdaj še pri Varaždinu in Bjelovarju

Sanacija enega takšnih odlagališč se bo namreč v naslednjih dneh začela pri Varaždinu, zatem pa še pri Bjelovarju.

(eP)

krško
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja