Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
04.03.2021
14:39
Podjetniški inkubator v Krškem zaživel
Foto: Občina Krško
V ponedeljek so v Krškem podpisali prvi pogodbi o inkubiranju za obdobje petih let v Podjetniškem inkubatorju Krško.

Podjetniški inkubator v Krškem zaživel, podpisali pogodbo z dvema podjetjema

KRŠKO Kot so sporočili z Občine Krško, bosta podjetji Maia media, Matej Plešej, s. p. in Megama, d.o.o, v prostorih Podjetniškega inkubatorja Krško kot prva imeli svoje poslovne prostore. S tem je v Posavju zaživel prvi podjetniški inkubator s celostnim programom in opremljenimi poslovnimi prostori, ki jih je v ta namen zagotovila Občina Krško.

8 poslovnih prostorov, več kot 400 m2 površin

Občina Krško je na Cesti krških žrtev 44, v objektu nekdanje Preskrbe, uredila nekaj več kot 400 m2 uporabnih površin, v katerih je osem poslovnih prostorov, co-working prostor, skupna predavalnica, priročna kuhinja in prostori za druženje.

Najemnina ugodnejša od tržne

"Najemnina prostorov je ugodnejša od tržne in znaša 6 evrov na kvadratni meter mesečno, a imajo mlada podjetja v prvem letu poslovanja 100-odstotno znižanje, v drugem letu 80%, tretje leto 60%, četrto leto 40% ter peto leto 20% znižanje najemnine. Poleg poslovnih prostorov so mladi podjetniki upravičeni tudi do uporabe skupnih prostorov pod ugodnejšimi pogoji ter do uporabe drugih storitev delovanja inkubatorja. CPT Krško bo namreč izvajal različne aktivnosti za dvig kompetenc mladih podjetij, da bodo le ta pridobila dodatna znanja, ki jih potrebujejo pri poslovanju," so sporočili z Občine Krško.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Pogovori o novih podjetjih v inkubatorju še potekajo

Kot je povedala direktorica Centra za podjetništvo in turizem (CPT) Krško Kristina Ogorevc Račič, že tečejo pogovori tudi s še nekaterimi novimi mladimi podjetniki. Podjetja se lahko v Podjetniški inkubator Krško vključijo na podlagi Pravilnika in ostale dokumentacije, ki je objavljena na spletni strani cptkrsko.si.

Podjetniški inkubator na CKŽ v Krškem

Kdo so upravičenci do uporabe storitev?

Upravičenci do uporabe storitev in poslovnih prostorov v Podjetniškem inkubatorju Krško so mlada start-up podjetja, mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem ali bivališčem ali poslovno enoto v občini Krško in so hkrati iz območja regije Posavja.

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam