Skip to main content
V Posavju 5.8° C Petek, 9. december 2022
12.01.2021
20:21
GEN energija, nadzorni svet
Foto: arhiv ePosavje
Na spletnih straneh Slovenskega državnega holdinga (SDH) so objavili poročilo o sklepih "edinega družbenika družbe GEN energija d.o.o.," ki jih je 15. decembra 2020 sprejela uprava SDH d.o.

V nadzornem svetu GEN energije odslej 9 članov

SDH: "Obdobje razvojno investicijskega cikla in korporativno občutljivo obdobje"

KRŠKO Kot v poročilu pišeta podpisana Žiga Škerjanec, strokovni direktor OE energetika, in Mateja Lovšin Herič, izvršni direktor področja upravljanja naložb, "skupina GEN energija v obdobje razvojno investicijskega cikla, obenem pa gre za korporativno občutljivo obdobje, zaradi mogočih lastniških prestrukturiranj znotraj skupine in novih akvizicij."

Razvojni načrt 2020 - 2024 in spremembe v nadzornem svetu

Skupina je sprejela nov razvojni načrt 2020 - 2024 s pogledom do 2030, "na podlagi katerega bodo pričete in nadaljevane ključne aktivnosti za projekt gradnje JEK 2." Kakor nadaljujejo, "bodo na področju delovanja nadzornega sveta torej novi izzivi tako glede vsebine dela kot tudi glede same sestave - nadzorni svet bo v skladni s spremembami Akta o ustanovitvi družbe sedaj 9-članski, zato so v člansvtu nadzornega sveta izvedene določene spremembe."

Cveto Sršen

Nova sestava nadzornega sveta GEN energije

Tri člane nadzornega sveta odpoklicali

Kot pišejo v nadaljevanju dokumenta, je ustanovitelj sprejel nov Akt o ustanovitvi družbe z omejeno odgovornostjo GEN energija d.o.o, s katerim so nadomestili od 15. aprila 2020 naprej veljavni akt. Z vpisom novega akta so iz nadzornega sveta odpoklicali tri, člani niso več Miha Butara, Lovro Lapanja in Miha Šebenik.

Cvetko Sršen je novi predsednik nadzornega sveta

Za naslednje mandatno obdobje štiri let so v nadzorni svet tako imenovali pet novih članov. Poleg treh predstavnikov zaposlenih je v nadzornem svetu ostala mag. Mateja Čuk Orel, od sredine decembra pa so poleg nje v nadzornem svetu GEN energije še prof. dr. Marko Čepin, mag. Jure Soklič, Ksenija Flegar, mag. Aleksander Kavčič in  novi predsednik nadzornega sveta GEN energije Cvetko Sršen.

(bš)

gen energija
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja