Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
15.05.2019
13:21
Grafika: Ansat TV
V letošnjem letu je Občina Krško pristopila k izvajanju projekta, ki ga je prijavila v Dogovor za razvoj regij – Podjetniški inkubator Krško. Namen projekta je ustvarjanje pogojev za razvoj podjetništ

Podjetniški inkubator Krško

Prostore bo imel na Cesti krških žrtev 44

Namen projekta je ustvarjanje pogojev za razvoj podjetništva in povečanje podjetniške dinamike, podjetniški inkubator bo imel prostore na Cesti krških žrtev 44, v starem mestnem jedru Krškega. Zamisel projekta sodi v sklop oživljanja starega mestnega jedra, je povedal Miran Stanko, župan Občine Krško. "Zelo zanimiv objekt vsebuje veliko prostorov, namenjen bo zato, da ga bodo lahko najemala podjetja v rasti, podjetja na začetku poti. S tem bi jih lahko olajšali začetke njihovega poslovanja," pove Stanko.

Celoten objekt bo v precejšnji meri financiran z evropskimi sredstvi, okrog 380.000 evrov, celotna obnova pa bo veljala dobrih 470.000 evrov. Celoten projekt naj bi se končal oktobra letos.

Miran Stanko, župan Občine Krško, o projektu Podjetniški inkubator Krško

Gradbeni del projekta

V začetku maja so pričeli z aktivnostmi, ki so predvidene v letu 2019 - predvsem gradbeni del projekta oziroma rekonstrukcijo in adaptacijo prostorov. "Celoten objekt bo v precejšnji meri financiran z evropskimi sredstvi, okrog 380.000 evrov, celotna obnova pa bo veljala dobrih 470.000 evrov. Celoten projekt naj bi se končal oktobra letos," še pove Stanko.

Druga faza naj bi stekla v letu 2020

V drugi fazi, ki naj bi stekla v letu 2020, je predvidena še nabava opreme ter informiranje in obveščanje javnosti o projektu do konca leta 2021. Občina Krško bo na ta način, ob pomoči sofinancerskih sredstev, zagotovila materialne pogoje za ustanovitev in delovanje Podjetniškega inkubatorja Krško, v nadaljevanju pa je v načrtu tudi priprava ustreznih vsebin, s katerimi naj bi inkubator v občini Krško in širše zadovoljil potrebam po vzpostavitvi okolja, ki bo omogočalo zagon novih start-up podjetij, razvoj malih in srednjevelikih podjetij, povečanje podjetniške dinamike in izboljšanje poslovnega okolja.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
krško

Pridružite se nam