Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
16.10.2021
18:10
Izjave nekaterih zaposlenih, Vipap
Grafika: ePosavje.com
Po zboru delavcev družbe Vipap Videm Krško smo govorili z nekaterimi zaposlenimi. Kaj so nam povedali?

Po zboru delavcev družbe Vipap Videm Krško

KRŠKO Po petkovem zboru delavcev družbe Vipap Videm Krško izpred tovarne prihajajo mešani občutki. Po eni strani so sogovorniki izpostavili želje po delu, obstanku tovarne in ohranitvi delovnih mest ter prihodnosti. Na drugi strani smo lahko slišali tudi o izgubi zaupanja v dosedanje vodstvo. Z vloženim predlogom za začetek prisilne poravnave Petr Domin ni več predsednik uprave, nadzorniki so njegovo mesto potrdili dosedanjo članico uprave Mileno Resnik.

"Imam upanje in bom ostal v podjetju"

"Za gospoda Božiča sem že slišal. Upam, da bo tudi pri nas uspešen"

Prvi sogovornik je v podjetju zaposlen malo več kot eno leto dni. "Zase imam izhod, a mi ni vseeno za moje sodelavce, zato imam upanje in bom ostal v podjetju. Če bo res, kar so nam rekli, bom potrpel ta dva ali tri mesece, predvsem zaradi vseh kolegov. Ne vem pa točno, kdo vodi podjetje. Za gospoda Božiča sem že slišal, ga pa ne poznam. Upam, da bo tudi pri nas uspešen," dodaja.

"Upam, da se bomo rešili"

"Tovarno bodo skušali rešiti, obljubili so nam minimalne plače par mesecev, potem pa bo ali ne bo. Jaz grem sicer čez manj kot mesec dni v pokoj, če pa bi imela pred sabo še leta delovne dobe, ne vem, kako bi se odločila. Že večkrat so nas namreč žejne pripeljali čez vodo. Zdaj sicer zaupam Božiču, ker je že delal tu in vem, da je sposoben. Ne vem pa natančno, kakšna je njegova funkcija v podjetju. Zdi se kot da gre za nekakšnega vodjo sanacije. O ostalih članih vodstva nimam dobrega mnenja. Upam, da se bomo rešili, saj smo eni zadnjih proizvajalcev papirja," je povedala druga sogovornica.

"Prepričan sem, da je šel denar iz podjetja na Češko"

"Čeprav smo bili uspešno podjetje, denarja ni bilo. Prepričan sem, da je šel denar iz podjetja na Češko. Izgubili smo zaupanje, predvsem v vodstvo. Prejšnje vodstvo je bilo po moje zelo sporno. Lastniki so nas dve leti vodili za nos. Bomo videli, kako bo zdaj."

"Radi delamo in radi bi delali"

Na izhodu iz tovarne smo govorili z mlajšim fantom. Kot pravi, "gre za zaupanje v podjetje. Bo to uspelo, ali bomo šli v stečaj? Precej mladih je zaposlenih v podjetju, radi delamo in radi bi delali. Andrej Božič naj bi pomagal pri ponovnem zagonu podjetja. Težko je živeti v negotovosti, vse je pod vprašanjem. V tem okolju je tudi težko priti do stanovanja, katerih cena se v zadnjem času zelo zvišuje."

O zagonu strojev 1. decembra? "Ni še nič sigurno"

Delavcem so ponudili minimalno plačo, pa tudi, da najkasneje s 1. decembrom zaženejo stroje. "Ni še nič sigurno," nam je dejal eden od zaposlenih. Na vprašanje, ali se bodo sami morali odločiti, če to ponudbo sprejmejo, pa je odgovoril, da "je verjetno vodstvo že samo vse sprejelo." Vztrajajo na minimalni plači, je še dodal sogovornik.

(eP)

vipap videm krško
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi