Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
28.03.2022
18:22
Blaž Košorok
Foto: arhiv ePosavje
Vlada Republike Slovenije je na ponedeljkovi seji razrešila državnega sekretarja na Ministrstvu za infastrukturo.

Vlada razrešila Blaža Košoroka

KRŠKO Na ponedeljkovi seji je Vlada Republike Slovenije sprejela sklep, da Blaža Košoroka z 29. marcem 2022 razrešijo s funkcije državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo. Kot pravijo na Ministrstvu za infrastrukturo, pripravljacu sklepa, so Košoroka z vladno odločbo 13. marca 2020 imenovan za državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo.

Podal prošnjo za razrešitev

Košorok je v ponedeljek, 28. marca 2022, ministru za infrastrukturo podal prošnjo za razrešitev s položaja državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo. Kot smo na naših straneh že poročali, se Blaža Košoroka najglasneje omenja kot naslednika Martina Novšaka na mestu generalnega direktorja družbe GEN energija. Nazadnje mu je podporo izkazal tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Jankovićeva podpora Košoroku pri "misiji GEN"

Kot je ta povedal za ePosavje.com, da če Košorok pred leti ne bi prostovoljno zapustil podjetja TE-TOL, ko je odšel na Holding Slovenske elektrarne, "bi bil verjetno še vedno direktor omenjenega podjetja, ne glede na njegovo politično opredeljenost, ki je, kot je znano, nasprotna od županove." V tem kontekstu, tako Janković, "ima gospod Košorok njegovo podporo pri morebitnem imenovanju na položaj generalnega direktorja družbe GEN-I.

energetika
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja