Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
22.07.2022
10:46
Društvo za preučevanje rib Slovenije je pred dnevi na Upravno sodišeč vložilo tožbo, s katero izpodbijajo sklep bivše vlade iz maja 2022, ki bi omogočil postavitev Hidroelektrarne Mokrice.

Društvo za preučevanje rib Slovenije z novo tožbo na Upravno sodišče

BREŽICE Kot pravijo na spletni strani društva, so sodišču so podali tudi zahtevo za izdajo začasne odredbe, s katero bi do končne razsodbe zadržalo začetek gradnje. "Seznanjeni pa smo, da so investitorji v HE Mokrice že sprožili nov manever, s katerim skušajo od Ministrstva za okolje in prostor (MOP) že prej pridobiti t. i. delno gradbeno dovoljenje in začeti z deli," dodajajo.

Izpodbijajo odločitve bivše vlade

Med drugim še pišejo, da z aktualno tožbo izpodbijajo odločbo, "ki jo je bivša vlada pod vodstvom predsednika Janeza Janše sprejela tik pred odhodom 20. maja letos, kar na dopisni seji. S to odločbo je vlada določila, da pri projektu HE Mokrice javna korist proizvodnje elektrike prevlada nad javno koristjo ohranjanja narave in tako dala zeleno luč za začetek gradnje. Tako odločbo je Janševa vlada prvič sprejela že decembra 2020, a je na podlagi tožbe DPRS padla na Upravnem sodišču."

hidroelektrarne
brežice
he mokrice

Pridružite se nam