Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
03.01.2022
11:28
Vipap Videm Krško
Foto: ePosavje.com
Potem ko so iz KSS Pergam ta teden sporočili, da Vipapu zaradi visokih cen električne energije grozi vnovična zaustavitev proizvodnje, je zdaj družbi uspelo podpisati pogodbo za dobavo elektrike.

Kratkoročna pogodba že podpisana, za dolgoročno oskrbo se še pogajajo

Iz družbe Vipap Videm Krško sporočajo, da "smo uspeli podpisati kratkoročno pogodbo za dobavo električne energije. V teku so še pogajanja za dolgoročno oskrbo, vendar je potrebno pri tem upoštevati določila zakonodaje, ki ureja oskrbo z električno energijo, predvsem pa tudi druge predpise, saj družba VIPAP VIDEM KRŠKO d.d. posluje pod pogoji prisilne poravnave od 3.11.2021 dalje."

V decembru s pozitivnim poslovnim rezultatom

Predsednica uprave Milena Resnik je v sporočilu še zapisala, da so mesec december 2021 zaključili s pozitivnim poslovnim rezultatom, kar predstavlja prelomnico za Vipap.

Na problematiko opozorili sindikalisti

Problematiko oskrbe z električno energijo so sredi tedna izpostavili sindikalisti, ki so nam sporočili, da "smo v Sindikatu Vipap Videm Krško in v KSS PERGAM smo osupli nad informacijo, da podjetju Vipap Videm Krško, ki je v prisilni poravnavi po nekaj mesečnem zastoju proizvodnje le-to zopet zagnalo, ponovno grozi zaustavitev proizvodnje, tokrat zaradi nenormalno visokih cen električne energije in posledično težav s pridobitvijo ponudnika električne energije." Dodali so še, da "zaradi omejitev, ki jih podjetje v prisilni poravnavi ima pri pridobivanju jamstev, dobavitelji električne energije z njimi namreč ne želijo skleniti pogodbe o dobavi električne energije, brez katere seveda proizvodnja in obratovanje podjetja ni mogoče."

(eP)

vipap videm krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja