Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
15.11.2021
16:09
Obisk dveh ministrov na HE Brežice, 24. april 2020
Foto: ePosavje.com
Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je v Državnem zboru odgovoril na očitke opozicije o menjavah v energetiki. Poudarja, da so za kadrovanja vodstev posameznih podjetij odgovorni nadzorni sveti.

"Politika se ne vmešava v kadrovanje in vodenje posameznih podjetij"

LJUBLJANA Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je dejal, da je v državi korporativno upravljanje zastavljeno na tak način, da se politika ne vmešava v kadrovanje in vodenje posameznih podjetij. "Za to so pristojni nadzorni sveti, samo spremljanje imenovanja in poslovanja posameznih gospodarskih družb pa vodi Slovenski državni holding," je povedal minister.

Opozicija zahteva sejo komisije za nadzor javnih financ

Minister je zavrnil je očitke poslanca LMŠ Roberta Pavšiča, ko je ta danes dejal, da minister ni dorasel svoji funkciji, če ne ve, zakaj predsednik uprave Gen-I Robert Golob le dva tedna pred iztekom mandata ni dobil novega mandata na čelu Gen-I. Vrtovec je pozdravil zahtevo za sklic seje komisije Državnega zbora za nadzor javnih financ, ki so jo zaradi kadrovskih pretresov v energetiki vložili v delu opozicije.

Robert Golob o ministru za infrastrukturo

Spomnimo, v četrtek je odmevala novinarska konferenca predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba. "A lahko človek razume nekoga, ki v kameri nastopi, pijan od oblasti in moči, napoveduje zamenjave. In ko jih začne izvajati, ugotovi, da mogoče ni mislil resno. Da je odgovornost resna. Kam smo prišli," je v četrtek o ministru za infrastrukturo Jerneju Vrtovcu, pod katerega spada energetika, povedal Golob. "Mi nismo tukaj zaradi mandatov. GEN-I je preveliko in preveč mednarodno vpeto podjetje, da lahko ostane brez uprave. Vlekli so do zadnjega. To vam vse pove o upravljanju državnega premoženja. V ponedeljek so dobili navodilo in ukrepali." > PREBERI VEČ

(STA, bš, eP)

energetika
politika

Pridružite se nam