Skip to main content
Torek, 16. april 2024
03.10.2019
09:57
V Nuklearni elektrarni Krško se je po 30. gorivnem ciklu v torezačel redni remont. V slabem mesecu dni, kolikor naj bi ta predvidoma trajal, bodo zamenjali gorivo in opravili redna vzdrževalna dela.

V 30. gorivnem ciklusu nad pričakovanji

Remont bo trajal previdoma mesec dni

KRŠKO V 30. gorivnem ciklusu, ki se je začel po končanem remontu 1. maja 2018, je Nuklearna elektrarna Krško v omrežje oddala 8,38 milijarde kilovatnih ur električne energije, kar je 1,14 odstotka več, kot je bilo načrtovano. Po temeljitih pripravah, ki potekajo vse od konca lanskega remonta, se je tako v torek z izključitvijo elektrarne iz elektroenergetskega omrežja začel redni remont, trajal bo predvidoma slab mesec dni.

Menjava polovice jedrskega goriva

"Za vsak remont je značilna menjava polovice jedrskega goriva v reaktorju, prav tako bomo preverili stare gorivne elemente, ki jih bomo uporabljali tudi v naslednjem ciklu. Izvedli bomo številne aktivnost vzdrževanja, operativne aktivnosti, številna testiranja opreme, ki jih lahko opravimo le med remontom. Izvedli bomo tudi določeno število projektov, torej zamenjavo opreme, modifikacije, ki na nek način podpirajo dolgoročno delovanje elektrarne," je ob tem povedal Mario Gluhak, tehnični direktor Nuklearne elektrarne Krško.

Ansat TV

nuklearna elektrarna krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja