Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
07.01.2022
15:15
GEN-I, poslovodstvo, sodišče v Krškem
Foto: ePosavje.com
Na Okrožnem sodišču v Krškem se je v petek zjutraj začela obravnava za predlog imenovanja poslovodstva družbe GEN-I. Do odločitve ni prišlo, za 26. januarja je sodnica sklicala naslednji narok.

O predlogu za poslovodstvo družbe GEN-I

KRŠKO "V zadnjih tednih smo priča politično motiviranim posegom v kadrovanje ter korporativno upravljanje mednarodno uspešnega podjetja," so sredi novembra zapisali v družbi GEN-I, ko je 18. tistega meseca dotedanjemu predsedniku uprave družbe Robertu Golobu potekel mandat, za nadaljevanje dela pa ni dobil podpore nadzornikov GEN energije pod vodstvom predsednika Cvetka Sršena.

O predlogu poslovodstva zdaj sodišče

Ker skupščina družbe sredi novembra ni bila uspešna in je GEN-I od takrat brez predsednika uprave s polnim mandatom, so v tem času vsi čakali na odločitev Okrožnega sodišča v Krškem. "Predlog lahko podajo družbeniki in uprava. Predlagali bomo sodišču za kontinuiteto. Kako se bo odločilo sodišče, je na njih. Verjamem, da bo zanimiv sodni precendens," je sredi novembra napovedal Golob. 

Javnost "začasno izključena" iz obravnave

V petek, 7. januarja, se je ob 10. uri na Okrožnem sodišču v Krškem začela obravnava s predlogom za imenovanje poslovodstva GEN-I. Predlagatelji točke so bili GEN-EL naložbe d.o.o., GEN energija d.o.o. in GEN-I d.o.o., nasprotni udeleženec pa GEN-I d.o.o., je razvidno iz javne objave. Na Okrožno sodišče Krško smo poslali prošnjo za spremljanje obravnane, a so nam odgovorili, da so zaradi ukrepov, povezanih s preprečevanjem ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, "začasno izključili javnost."

GEN-I, okrožno sodišče v Krškem

V Krškem brez dogovora

Na sodišču v Krškem se je v petkovem popoldnevu končala prva obravnava v povezavi s sodnim imenovanjem novega poslovodstva družbe GEN-I. Kaj je novega? Zaenkrat do dogovora ni prišlo, z obravnavo bodo nadaljevali 26. januarja.

"Preložili smo na 26. januarja"

"Ni epiloga, smo preložili na 26. januarja. Stranke morajo odgovoriti na vloge, bile so obsežne vloge in kaj več ne morem komentirati," je po končani obravnavi povedal pooblaščenec GEN energije. "Razprava je potekala o sodnem imenovanju. Dobili smo veliko vlog, ena in druga stran je imela vloge, tudi tretja. O teh se moramo izjasniti, sodišče je dodelilo rok in prestavilo narok. Nadaljujemo 26. januarja," je še dodal. Generalni direktor GEN energije Martin Novšak, po predlogu nadzornega sveta GEN energije eden od kandidatov za predsednika uprave GEN-I, izjav po končani obravnavi ni dajal.

(vs, bš, eP)

energetika
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja