Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sobota, 1. april 2023
06.06.2019
11:33
Foto: Doroteja Jazbec
Štirimesečno usposabljanje in izobraževanje s področja podjetništva se je s koncem maja zaključilo za udeležence programa Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče.

Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče

RADEČE Sedma skupina, ki je od februarja do konca maja delovala znotraj Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje, je vsebovala deset udeležencev, med katerimi pa se je ena izmed vključenih tekom poteka zaposlitve pri Regionalni razvojni agenciji Posavje prezaposlila pri drugem delodajalcu, kar je navsezadnje tudi eden izmed namenov oziroma ciljev: odpreti lastno podjetje ali pa se vključiti v trg delovne sile kot zaposleni.

Podjetniške ideje je predstavilo sedem udeležencev

Med prvotno desetimi udeleženci je v preteklem tednu svoje podjetniške ideje predstavilo sedem udeležencev (dve sta bili namreč bolniško odsotni, ena pa se je vmes prezaposlila), kateri so, različni kot so karakterno, razkrili tudi različne ideje, katere prepoznavajo kot uspešne v svetu podjetništva.

Podjetniške ideje

Aleks Biondič vidi perspektivo v Okrepčevalnici pri Leksiju na že znani gostilniški lokaciji v Starem Dvoru, Ivo Pečnik Rugole je prepoznal tržno nišo v maserskih storitvah v bolj prestižnem ambientu kot smo tega sicer navajeni, Nika Prašnikar pa že aktivno dela na področju kozmetičnih storitev.

Ema Šmon se želi znotraj socialne zdravstvene ustanove v obliki zavoda ukvarjati z dnevnim varstvenim centrom kot pomoč starejšim, zlasti dementnim, Sabina Rudolf pa je svojo strast pitja kave prenesla tudi v svojo poslovno idejo - svojo pot namreč želi nadaljevati s kavarno, v kateri bi pripravljala opojne napitke iz pražarne na Vrhniki. Patricija Plazar je do ideje vadbe za zdravje prišla na osnovi kazalnikov zdravja v radeški občini preko opravljene razisave Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Rosana Vidergar pa prepoznava mobilne kozmetične storitve kot prednost v svoji ideji zaradi prilagojenega delovnega časa in lokacije, prilagojene posamezniku.

Fotogalerija:

Ob koncu predstavitev je udeležence nagovoril tudi župan Občine Radeče, Tomaž Režun, ki se je dogodka udeležil v družbi direktorice radeške občinske uprave, Brigite Stopar, s katero sta sedmerici podelila tudi potrdila o udeležbi v operaciji.

"Eno je imeti idejo na papirju, nekaj povsem drugega pa je, kaj s to idejo storiti v realnosti. Verjamem, da v kolikor premorete v sebi malo predrznosti in malo previdnosti, lahko računate na uspeh. Vsekakor je dobro, da ste na ta način preživeli zadnje štiri mesece, saj ste uspeli spoznati sistem in spoznati, kako deluje poslovni svet ter obenem spoznali nove možnosti vsak zase in navezali stike z novimi ljudmi, kar je le prednost," je dejal Tomaž Režun in udeležence spodbudil k izpolnitvi svojih idej

Sledila je kratka pogostitev zbranih z doma pripravljeno sladico in kavo oziroma čajem in neformalno druženje v duhu izmenjave vtisov o ravnokar zaključenem programu.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja