Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
13.03.2020
22:44
Koronavirus, tovornjaki na Obrežju
Foto: arhiv ePosavje
Kot sporočajo iz družbe Kostak d. d., je zaradi zastojev na meji pošiljanje odpadkov (goriv) ogroženo, kar pomeni, da je ogrožena tudi predelava odpadkov in možnost dodatnega kopičenja odpadkov.

Zaradi zastojev na meji ogroženo pošiljanje odpadkov v tujino

Lahko pride še do večjega kopičenja odpadkov

KRŠKO Družba Kostak, d. d., ki skrbi za končno rešitev več kot 150.000 ton odpadkov iz Slovenije letno na tedenski ravni načrtujejo odvoz več kot 100 kamionskih pošiljk odpadkov v Avstrijo, Slovaško, Madžarsko in BIH. Po njihovih opozorilih je zaradi zastojev na meji pošiljanje odpadkov (goriv) ogroženo, s tem pa je ogrožena tudi predelava odpadkov. Kot opozarjajo, bo prihajalo do še večjega kopičenja odpadkov na slovenskih centrih za ravnanje z odpadki. 

Svojim prevoznikom dostavljajo tople obroke

"Uvoz odpdakov iz Italije v Slovenije je nemoten, kar je težko razumljivo"

Direktor Sektorja za ravnanje s surovinami Primož Gabrič opozarja, da njihovi prevozniki načakajo na prehod meje na Obrežju tudi več kot 30 ur in ne le 10 ali 12 ur, kot sporočajo prek Prometno-informacijskega centra.

"Pričakujemo čimprejšnje funkcioniranje prehodov s Hrvaško"

"Prevoznikom smo zato pričeli redno dostavljati tople obroke. Upamo in pričakujemo, da bodo državni organi čim prej poskrbeli za ustrezno funkcioniranje prehodov meje s Hrvaško. Pri tem opozarjamo, da je uvoz odpadkov iz Italije v Slovenijo nemoten, kar je težko razumljivo," dodaja Gabrič.

(bš)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja