Skip to main content
V Posavju 3.4° C Petek, 2. december 2022
20.11.2021
14:00
Stane Rožman, Nuklearna elektrarna Krško
Foto: ePosavje.com
Vroče dogajanje v energetiki, povezano s podjetjem GEN, je še posebej občutljiva tema za lokalno skupnost, ki že desetletja sobiva z jedrsko. Ne bodo dovolili, da trdno zaupanje načnejo politične igre

Dober odnos temelji na zaupanju

Na zadnji seji Občinskega sveta Krško je vodstvo JEK predstavilo zaključek projekta varnostne nadgradnje in druga aktualna dogajanja, povezana s podaljševanjem obratovanja elektrarne. Ob tem so nekatere svetnice in svetniki izrazili zaskbljenost nad zadnjimi političnimi posegi v podjetja, tesno povezana z JEK. Poudarili so, da je zaupanje, ki ga uživa vodstvo podjetja v lokalni skupnosti, zgrajeno desetletjih dobrega sodelovanja in strokovnega delovanja. Politična imenovanja, o katerih se govori, na tako pomembna in strokovna delovna mesta niso dopustna, so bili enotni. Takšno določitev so brez glasu proti potrdili tudi v sklepu.

Predsednik uprave Stane Rožman je v zvezi s svetniškim vprašanjem o tej temi dejal, da vsakemu odločevalcu polaga na srce, da je vzajemno spoštovanje in sodelovanje z lokalnimi skupnostmi dragoceno in da ga je nujno gojiti tudi v prihodnje. Gre za odnos, ki temelji na medsebojnem zaupanju, če tega ni, razpadejo vse vezi, ki so potrebne, da gremo skupaj naprej, je dodal. "To je praktična izvedba nečesa, o čemer že četa vsi govorijo - to je trajnostni razvoj, " je poudaril, " odnos do soljudi in do okolja, ožjega in širšega. Mi se bomo za to trudili tudi naprej, vsem, ki so na funkcijah pa svetujemo, da se tega zavedajo tudi v prihodnje."

" Bistvena je strokovnost," je dejal še do nedavnega vodja projektnih sprememb Janko Cerjak. Prepričan je, da do političnega kadrovanja v JEK ne bo prišlo in tudi ne sme priti, saj strokovna struktura podjetja rase od prvega dne službovanja mladega inženirja, ki nastopi svojo službo v elektrarni.

Zaskrbljenost zaradi aktualnih imenovanj oziroma neimenovanj je izrazil tudi župan Miran Stanko, ki je poudaril, da imena, ki krožijo v javnosti, ne vlivajo veliko zaupanja v to, da gre za strokovnjake, ki bodo omogočali nemoteno in uspešno delovanje jedrske elektrarne v prihodnosti.

 

Pridružite se nam