Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
12.05.2022
19:45
PGE Krško, HTRV
Foto: arhiv ePosavje
V četrtkovem dopoldnevu so dežurni pirotehniki posredovali v kraju Svinjsko, krški poklicni gasilci so popoldne imeli dve intervenciji - pomagali so na Pristavi, gasili so v kraju Lomno.

Četrtek v Posavju

Našel več neeksplodiranih ubojnih sredstev

Ob 9.37 je občan v naselju Svinjsko v občini Sevnica pri opravljanju kmečkih del našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so odstranili in na kraju varno uničili protipehotno mino kalibra 100 mm, nemške izdelave, pet trotilskih nabojev protipehotne mine, nemške izdelave, štiriindvajset vžigalnikov ročne bombe, francoske izdelave, dve netilki protipehotne mine, nemške izdelave in dvestodvaindvajset kosov pehotnega streliva kalibra 7,9 nemške izdelave, vse ostanek II. svetovne vojne. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Tehnična pomoč na Pristavi

Druga današnja intervencija je bila na Krškem polju. Ob 13.17 so namreč gasilci Poklicne gasilske enote Krško v naselju Pristava v občini Krško s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjskega objekta.

Gorelo v naravi

Ob 15.42 pa je v naselju Lomno v krški občini zagorela podrast v naravi. Požar na površini okoli trideset arov so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Trn, preprečili nadaljnje širjenje v gozd in opravili pregled terena.

Šest nujnih klicev in dve naročili

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginulih živali.

krško
sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi