Skip to main content
Petek, 1. december 2023
07.03.2022
07:58
Foto: arhiv ePosavje
Prejšnji teden so na območju Posavja zabeležili deset izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, tri v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Sobota

Požar

V soboto ob 22.33 je v kraju Srednje Arto v občini Krško gorela suha trava in podrast v vinogradu ter bližnje grmičevje. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Trn so pogasili požar na površini okoli pol hektarja.

Nedelja

Intervencija

V nedeljo ob 10.31 so v naselju Šentjanž, občina Sevnica, prvi posredovalci skupine AED Sevnica nudili pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so obolelo osebo oskrbeli na kraju.

Požar

Ob 14.03 je ob cesti Leskovec pri Krškem v smeri proti naselju Brege v občini Krško gorela suha trava in podrast. Požar v izmeri okoli sto kvadratnih metrov so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškem, obveščene so bile pristojne službe.

Trinajst klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka posredovali trinajst pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Voda v Vrhovnico

V občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bizeljsko pripeljali 7 m3 pitne vode porabnikom v ulici Vrhovnica na Bizeljskem.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi