Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
28.03.2022
09:24
Nesreča pri Sevnici
Foto: PGD Sevnica
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili sedemnajst izrednih dogodkov, od tega osem v občini Krško, dva v občini Brežice, šest v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

Petek, 25. marec 2022

Dimniški požar

V petek zjutraj, ob 8.01 je bilo, so se v naselju Pesje v občini Krško vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so pogasili goreče saje, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in ostrešje ter lastniku odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Poškodba motorista

Ob 13.53 se je v naselju Krmelj v občini Sevnica pri padcu poškodoval motorist. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri prenosu ponesrečenega do reševalnega vozila, na motorju odklopili akumulator in očistili vozišče. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovanega na kraju oskrbeli in nato prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gorela podrast in suha trava

Ob 18.53 je na Gorjanski cesti v Kostanjevici na Krki gorela podrast in suha trava. Požar na površini okoli dvesto kvadratnih metrov so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krki in Prekopa.

28 klicev z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka posredovali 28 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

Podaljšanje zapora ceste Cundrovec - Mali vrh

Občina Brežice obvešča o podaljšanju popolne zapore lokalne ceste LC 024652-Cundrovec-Mali vrh, v stacionaži km 3.417 do km 3.443. Popolna zapora bo v obdobju od 27. marca 2022 do 31. avgusta 2022, 24 ur dnevno.

Pitna voda v Premagovce

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so porabnikom v naselju Premagovce, občina Krško, pripeljali 10 m3 pitne vode.

Sobota, 26. marec 2022

Požar v Telčah

V soboto ob 12.50 je v naselju Telče v občini Sevnica na težje dostopnem terenu gorelo v gozdu. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Telče, Tržišče, Šentjanž in Sevnica so požar, ki je zajel okoli hektar in pol podrasti, grmičevja, vejevja in dreves, pogasili.

Požar v Sevnici

Ob 15.13 je na Prvomajski ulici v Sevnici na zahtevnem terenu gorela suha trava, podrast in listje. Požar na površini okoli sto kvadratnih metrih so pogasili gasilci PGD Sevnica, obveščene so bile pristojne službe.

Nedelja, 27. marec 2022

Nesreča pri Jelovcu

Ob 16.06 sta na cestnem odseku Boštanj – Tržišče v bližini naselja Jelovec v občini Sevnica trčila osebno vozilo in motorno kolo, poškodovali sta se dve osebi. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli po izteklih motornih tekočinah in preprečili nadaljnje iztekanje. Zavarovali so kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri oskrbi in prenosu huje poškodovanega motorista do helikopterja. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor je poškodovanca prepeljala v Univerzitetni klinični center Maribor.

Gorela podrast

Ob 20.09 je izven naselja Pristava ob Krki v občini Krško gorela podrast. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrih so pogasili gasilci PGD Podbočje, PGD Kostanjevica na Krki in PGE Krško.

Goreli odsluženi aparati in gume

Ob 23.12 so v naselju Kerinov Grm v občini Krško goreli odsluženi gospodinjski aparati in pnevmatike. Požar na površini okoli 25 kvadratnih metrih so pogasili gasilci PGE Krško.

pgd sevnica
sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja