Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
27.07.2022
13:35
Skrivali so se med koruzo
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti so v srbskem tovornjaku na Obrežju med koruzo odkrili 21 državljanov Bangladeša, še 42 tujcev so izsledili pri Dobovi in Rigoncah.

V srbskem tovornjaku za Italijo med koruzo

Na mejni prehod Obrežje je pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak, ki je bil namenjen v Italijo in je prevažal koruzo. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili 21 državljanov Bangladeša, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V brežiški občini izsledili še 42 tujcev

A to niso bili edini, ki so jih s torka na sredo ulovili pri poskusu nezakonitega prečkanja državne meje. Policisti so namreč na območju Policijske postaje Brežice v Rigoncah in Dobovi prijeli 19 državljanov Burundija, 12 državljanov Somalije, osem državljanov Kube, državljana Bangladeša, državljana Sirije, državljana Alžirije.

11 tujcev prijeli v Beli krajini

Na območju Metlike so pri Bojanji vasi izsledili in prijeli devet državljanov Irana, na območju Črnomlja pa v Vukovcih državljana Kameruna in državljana Burundija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi