Skip to main content
V Posavju 21.6° C Sreda, 10. avgust 2022
02.08.2019
14:03
Foto: arhiv ePosavje
Prometni policisti so imeli v četrtek opravka z dvema divjakoma na avtocesti. 29-letni Slovenec v BMW-ju in 23-letni Švicar v Mini Cooperju vsak v svojem avtomobilu peljala 211 kilometrov na uro.

29-letnik divjal po avtocesti

1560 evrov kazni

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti, med Dobruško vasjo in Obrežjem, obravnavali 29-letnega slovenskega državljana. Voznik je z vozilom znamke BMW vozil s hitrostjo 211 km/h, kar so ugotovili z uporabo radarskega sistema Provida, vgrajenega v civilno vozilo policije.

Storitev je še več drugih prekrškov

Kršitelj je storil še več drugih prekrškov, druga vozila je prehiteval po desni strani, smeri vožnje ni nakazal s smernikom in ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 1560 evrov.

23-letnik prehiteval kolono po desni

Števec se je ustavil na 211 km/h

Na istem cestnem odseku so obravnavali tudi 23-letnega državljana Švice, ki je z vozilom znamke Mini Cooper prav tako vozil s hitrostjo 211 km/h, prehiteval je vozila v koloni po desni strani, smeri vožnje ni nakazal s smernikom in z vozilom ni vozil po sredini prometnega pasu. Policisti so mu zaradi kršitev izrekli globo.

(eP)

krško
brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja