Skip to main content
V Posavju 19.9° C Sobota, 1. oktober 2022
05.03.2021
11:40
Foto: arhiv ePosavje
Policisti poročajo o primeru nasilja v družini, ko so v četrtek zvečer 24-letniku izrekli prepoved približevanja partnerki.

24-letnik nad partnerko s pestmi, grozil jih je z ubojem

Fizično in psihično nasilje nad partnerko

V večernih urah so bili policisti obveščeni o nasilju v družini na območju Posavja. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je 24-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Kot pravijo policisti, je 24-letnik žrtev močno pretepel, jo s pestmi udarjal po glavi, jo davil in ji grozil, da jo bo ubil.

Izrekli so mu prepoved približevanja

Policisti so 24-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo.

Napisali bodo tudi dve kazenski ovadbi

Poicisti so o izrečenem ukrepu obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, bodo pa 24-letnega osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in nasilja v družini.

Nujni klici na 113

"Ne zatiskajmo si oči"

Nasilje takoj prijavimo!

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da je osumljenec dalj časa izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

"Dostikrat žrtve ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo"

Policisti pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

(eP)

brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja