Skip to main content
V Posavju 8.7° C Četrtek, 30. marec 2023
19.04.2021
13:32
Policija, kljuka
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti ustavili 27-letnega Slovenca, ki je prevažal štiri Turke. Na Obrežju so na dveh tovornjakih izsledili še štiri tujce, dva Afganistanca in dva Albanca.

27-letnik v octavii prevažal štiri Turke

BREŽICE Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novi vasi pri Mokricah ustavili osebni avtomobil Škoda octavia slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni državljan Slovenije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Sprovajalci odvzeli prostost, Turke so predali hrvaškim varnostnim organom

Policisti so osumljencu sprovajanja tujcev odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policisti so državljane Turčije po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

V dveh tovornjakih štirje tujci

Vsi štirje na dveh bolgarskih tovornakih

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so pri kontroli tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak med tovorom odkrili državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Na podvozju tovornega vozila, prav tako bolgarskih registrskih oznak, so policisti odkrili še dva državljana Albanije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Vse tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam