Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
27.07.2022
12:45
Prostori za gojenje konoplje
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti so pri 37-letniku v okolici Brežic odkrili prostore za gojenje prepovedane konoplje, 20 kilogramov že posušene konoplje in 60 napolnjenih tulcev s smodnikom.

37-letnik gojil konopljo

BREŽICE Brežiški policisti so na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Med hišno preiskavo počitniške hiše so odkrili prirejene prostore za gojenje prepovedane konoplje.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Našli tudi 20 kilogramov posušenih rastlin

Policisti so med preiskavo našli in zasegli več rastlin konoplje v višini do 1,8 metra, 20 kilogramov posušene konoplje, konopljino smolo v različnih embalažah, predmete, namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge in opremo ter pripomočke za gojenje konoplje. Našli in zasegli so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles in več kot 60 tulcev polnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig.

Kaj je počel s smodnikom, še ugotavljajo

Pri zasegu predmetov so sodelovali strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto in bombni tehniki Specialne enote Generalne policijske uprave.

Ovadili ga bodo

Brežiški policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo in analizo zaseženih predmetov, na pristojno tožilstvo bodo za 37-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Ob tem bodo uvedli tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov.

brežice
policija
fotogalerija

Pridružite se nam