Skip to main content
V Posavju 4.5° C Petek, 9. december 2022
18.01.2021
13:11
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
V nesreči na Blanci 43-letnik trčil v 21-letnika, 29-letnika so ustavili na Drnovem, napihal je in ostal brez vozniškega dovoljenja.

V nesreči na Blanci 43-letnik trčil v 21-letnika

Alkotest je pokazal vzrok nesreče

SEVNICA Policisti Policijske postaje Sevnica so bili v soboto nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči pri Blanci. opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 21-letnega voznika.

43-letnik je ostal brez vozniškega dovoljenja

"V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da ima povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Nula nula šofer, policija

Po avtocesti z 1,8 promili alkohola

Na Drnovem je bilo

Med kontrolo prometa pri Drnovem so policisti Postaje prometne policije Novo mesto v nedeljo zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti ustavili voznika osebnega avtomobil in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

Napihal veliko preveč

Preizkus je pokazal, da je imel 29-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, pa so ga policisti odpeljali v prostore za pridržanje in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Plačilni nalog in seznanitev sodišča

"Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih in kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče," dodajajo policisti.

(eP)

sevnica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja