Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
26.05.2022
09:32
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Na območju Obrežje policisti ustavili 44-letnika brez vozniške, hitri test na droge pozitiven, zagrožena kazen pa najmanj 2580 evrov.

44-letnik brez vozniške, hitri test na droge pozitiven

Policisti Policijske postaje Brežice so med kontrolo prometa na območju Obrežja nekaj pred 21. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat stilo. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog.

Najmanj 2580 evrov kazni

Policisti so mu neregistriran in tehnično neizpraven avtomobil zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kot pravijo, določila Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o pravilih cestnega prometa za navedene kršitve določajo globo v višini najmanj 2580 evrov.

V noči na četrtek prijeli 21 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črneče vasi v kostanjeviški občini izsledili in prijeli dva državljana Gvineje Bissau, državljana Gambije in državljana Mavretanije, pri Veliki Dolini, na območju Loč in pri Slovenski vasi v občini Brežice pa še šest državljanov Burundija, pet državljanov Bangladeša, tri državljane Kube, dva državljana Somalije in državljana Etiopije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja