Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
14.04.2020
11:48
Nujna medicinska pomoč
Foto: arhiv ePosavje
Popoldne je pri Bizeljskem prišlo do nesreče, ko se je raziskovanje karbida končalo z nujno vožnjo v Univerzitetni klinični center v Ljubljano. Kaj se je v soboto še dogajalo v Posavju?

Poškodba pri rokovanju karbidom, reševalci so ga odpeljali v Ljubljano

V nedeljo ob 14.18 si je na Vidovi poti na Bizeljskem v občini Brežice občan ob rokovanju s karbidom, ki je eksplodiral, poškodoval roko. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Brežice, ki so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Sobota v sevniški in krški občini

V soboto ob 12.03 je v naselju Log, občina Sevnica, gorela podrast ob gozdu. Gasilci PGD Boštanj in Sevnica so požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov pogasili in preprečili širitev v gozd.

Gorelo na travniku

Ob 20.01 je v bližini Kerinovega grma, občina Krško, gorel odpadni material na travniku. Požar na površini približno 8 kvadratnih metrov so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško in preprečili širjenje požara v naravo.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

(11:45) Hudo poškodovanega 46-letnika so odpeljali v Ljubljano

V nedeljo, nekaj po 14. uri, je bilo so bili brežiški policisti obveščeni o nesreči na Bizeljskem, kjer naj bi se moški poškodoval pri polnjenju možnarja. Hudo poškodovanega 46-letnega moškega so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico, od tam pa v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Razdrl več petard in nabojev in s kladivom polnil možnar

Kladivo odneslo na streho več kot 20 metrov oddaljene hiše

Po prvih ugotovitvah kriminalistov in policistov je do eksplozije prišlo, ko je moški na dvorišču stanovanjske hiše razdrl več petard in nabojev in s smodnikom z železnim kladivom polnil možnar. Med eksplozijo je kladivo odneslo na streho več kot 20 metrov oddaljene stanovanjske hiše, kjer je poškodovalo več strešnikov.

V bližini dogodka več oseb, te k sreči niso bile poškodovane

Kot pravijo policisti, se je v bližini dogodka nahajalo več oseb, ki pa v eksploziji niso bile poškodovane.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
krško
sevnica
nmp brežice
pge krško
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi