Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
31.01.2020
13:34
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so v četrtek zabeležili dve delovni nesreči, s številke 112 so posredovali štiri nujne pozive na pomoč.

Dve nesreči pri delu

Poškodba pri žaganju drevesa

Ob 9.03 se je v naselju Gabrje pri Dobovi, občina Brežice pri žaganju drevesa poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

(13:33) Udarila ga je veja

Brežiški policisti so bili v četrtek nekaj po 9. uri obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Gabrja pri Dobovi. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila ob podiranju drevja, ko je na 58-letnega moškega padla veja in ga poškodovala po glavi.

Po prvih ugotovitvah policistov 58-letnik ni uporabljal ustreznih zaščitnih sredstev

Reševalci so poškodovanega moškega, ki po prvih ugotovitvah med delom ni uporabljal ustreznih zaščitnih sredstev, oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Poškodba prsta

"Ob 15.29 si je v podjetju Siliko na Radni, občina Sevnica, delavka pri delu poškodoval prst na roki. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so delavko oskrbeli in prepeljali na pregled v ZD Sevnica," pa pravijo o drugi nesreči.

Obvestila in ostale aktivnosti

Štirje nujni klici

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
brežice
nmp brežice
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja