Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
11.01.2022
10:36
Avtobusar brez kolesa
Foto: PPP Novo mesto
Prometni policisti so v noči s ponedeljka na torek obravnavali 32-letnega šoferja avtobusa brez enega kolesa, policisti v Sevnici so raziskovali zastrupitev 55-letnika z ogljikovim monoksidom.

Avtobusar brez enega kolesa

Prometni policisti so v noči iz ponedeljka na torek, ob enih zjutraj je bilo, na avtocesti Ljubljana – Obrežje, obravnavali 32-letnega voznika avtobusa iz Kosova. Šofer je vozil večji avtobus, ki mu je na levi strani, na tretji osi manjkalo kolo. Na nenavaden pojav so policiste na številki 113 opozorili ostali vozniki.

Prometni policisti so ugotovili, da je avtobus sicer prazen, voznik pa ni znal zadovoljivo pojasniti, kdaj naj bi ostal brez kolesa. Na osi, kje je manjkalo kolo, je s platnenimi trakovi - z gurnami - os brez kolesa utrdil v zgornjem položaju.

Avtobus so izločili iz prometa

Policisti so ga zaradi kršitev zakona o motornih vozilih za 400 evrov, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo, ko je predpisana globa 2.000 evrov. Po končanem postopku so policisti avtobus izločili iz prometa.

 

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom

V sevniškem zdravstvenem domu so oskrbeli 55-letnika, ki se je po prvih ugotovitvah policistov zastrupil z ogljikovim monoksidom. Policisti so opravili ogled prostora, kjer se je nahajal 55-letnik, ki je pomagal znancu pri opravilih. Ob ogledu so ugotovili, da so imeli v prostoru plinski bojler, vrata pa tesno zaprta.

Oskrbeli so ga v zdravstvenem domu

55-letnika so zaradi slabosti odpeljali v zdravstveni dom, kjer so ugotovili zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Po oskrbi v zdravstvenem domu so ga odpustili domov brez hujših poškodb.

Iz skrinje odnesli hrano, iz poslopja pa koruzo

Na Pristavi pri Raki so ponoči vlomili v stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje. Policisti pravijo, da so neznanci pregledali klet in iz zamrzovalnika odnesli nekaj hrane, v gospodarskem poslopju pa nabrali koruzo in iztočili nekaj dizelskega goriva. S tatvino naj bi lastniku povzročili za okoli 400 evrov škode.

Posekali drevesa in odšli v neznano

Krški policisti so v Velikem Podlogu obravnavali gozdno tatvino, ko so po prvih ugotovitvah ogleda neznanci na parceli lastnika posekali enajst dreves in lastniku povzročili več kot 2000 evrov škode.

(eP)

sevnica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi