Skip to main content
V Posavju -1° C Četrtek, 9. februar 2023
14.09.2020
14:41
Foto: arhiv ePosavje
Posavski policisti so imeli med vikendom nekaj več dela s tujci, ki so čez mejo prišli na nezakonit način. Največ dela so imeli v soboto popoldne od Čateža prek Novega mesta do Ivančne Gorice.

Na Čatežu opazili dve sumljivi vozili, polni potnikov

Prvega so uspeli ustaviti pri Novem mestu

Popoldne so na Čatežu opazili dve sumljivi osebni vozili, polni potnikov, ki so pospešili z vožnji po avtocesti proti Ljubljani, ko so opazili, da se za njimi peljejo policisti. En avtomobil, golfa, so uspeli ustaviti v bližini Novega mesta – v njem je bilo šest oseb, avto sta vozila dva državljana Italije.

Drugega so ustavili v Ivančni Gorici

Drugi avto je odpeljal po avtocesti proti Ljubljani. Novomeški operativno-komunikacijski center je o dogajanju obvestil kolege v operativno-komunikacijskem centru v Ljubljani, ki so na relacijo napotili policiste, ki so v Ivančni Gorici prestregli in ustavili audija, prav tako polnega tujcev. In tudi tega je vozil državljan Italije.

Pri Prilipah našli še enega tujca, ki je ostal "na suhem"

Brežiški policisti so v povezavi s tem dogodkov v bližini Prilip prijeli še enega tujca, "ki je ostal zadaj, ker sta bili obe vozili že polni." Kot dodajajo v sporočili, so skupaj policisti v Novem mestu prijeli sedem državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov, šest pa so jih prijeli ljubljanski policisti v Ivančni Gorici.

V Gornjem Lenartu štirje Iranci, v Dolšcah Pakistanec

V soboto zjutraj so brežiški policisti pri Gornjem Lenartu prijeli štiri državljane Irana, prav tako v soboto dopoldne pa so krški policisti v naselju Dolšce prijeli državljana Pakistana.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi