Skip to main content
V Posavju 27.6° C Ponedeljek, 16. maj 2022
19.12.2019
15:18
Bolgarski tovornjakar bo plačal visoko kazen
Foto: Postaja mejne policije Obrežje
Policisti na Obrežju so imeli v sredo opravka s pijanim bolgarskim tovornjakarjem. Blagajno je napolnil za skoraj 2000 evrov.

Že dopoldne ...

Okoli 10.30 je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak, ki je spregledal prometno signalizacijo in zapeljal na stezo, namenjeno voznikom osebnih avtomobilov.

Alkotest potrdil sume policistov

Policisti so opravili mejno kontrolo in 36-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Alkotest je potrdil, da je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,76 (1,53 g/kg) miligramov alkohola.

Pa so prišli še "prometniki"

Postopek so prevzeli policisti Postaje prometne policije Novo mesto, ki so ugotovili, da je voznik iz Bolgarije storil tudi več prekrškov, povezanih z obveznimi počitki in odmori in dovoljenim časom trajanja vožnje.

1880 evrov kazni

Kazen za prekrške in nedostojno vedenje

Policisti so nevarnemu vozniku, ki je z neodgovornim ravnanjem ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ob tem so mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 1450 evrov, zaradi nedostojnega vedenja do policistov pa še plačilni nalog v višini 430 evrov.

Pa še 18 kaznenskih točk

"Po zaključenem postopku ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se z globo najmanj 1200 evrov kaznuje voznik, ki ima v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk," dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice
obrežje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja