Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.11.2021
09:38
Trg Matije Gubca v Krškem
Foto: ePosavje.com
Okoli 15. ure je bilo, ko so bili v poslovni stavbi na Trgu Matije Gubca v Krškem obveščeni o bombi. Policisti so kraj dogodka zavarovali in izvedli evakuacijo iz pisarn. Več v nadaljevanju novice.

Bombni preplah na Trgu Matije Gubca v Krškem

KRŠKO Na Trgu Matije Gubca v Krškem so znova policisti. Če so v petkovem večeru prvič v zgodovini ogradili trg zaradi državne proslave ob dnevu reformacije in udeležbe državnega političnega vrha, so ga v torkovem popoldnevu zaradi obvestila o bombi. 

Prostore so izpraznili, policisti pa s trakom zavarovali območje

V torek nekaj po 15. uri so namreč v poslovni stavbi na Trgu Matije Gubca v Krškem, kjer so banka, zavarovalnica in pošta, prejeli obvestilo o domnevni bombi. Policisti so zavarovali kraj območja in pričeli z evakuacijo zaposlenih iz poslovne stavbe ter s pregledom terena. Sprva so s trakom ogradili le stopnišče do banke, nekaj minut pozneje pa so razširili območje na celoten trg, vse do kipa Matije Gubca in parkirišča pri pošti. Tako je bil do zaključka intervencije zaprt uvoz s Ceste 4. julija na omenjeno parkirišče.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Lažna najava je kaznivo dejanje: Denarna kazen ali zapor do šestih mesecev

Če se bo izkazalo, da je bila prijava o bombi v stavbi na Trgu Matije Gubca lažna in če bodo policisti prijavitelja odkrili, mu za kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in za nevarnost, grozi denarna kazen ali kazen zapora do šest mesecev. Storilca pa poleg kazni za kaznivo dejanje, čaka tudi odškodninski zahtevek za vse stroške, ki bi jih povzročil s svojim neodgovornim ravnanjem.

(bš, eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi