Skip to main content
V Posavju 16.8° C Ponedeljek, 26. september 2022
12.03.2021
11:48
Pridelovalca konoplje
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Polcisti so pri Litiji izvedli hišno preiskavo, odkrili so 88 kg prepovedane konoplje, prostost pa odvzeli 39-letniku z območja Ljubljane in 29-letniku z območja Brežic.

Zasegli so jima 88 kilogramov in 127 sadik prepovedane konoplje

Policisti so prišli prepovedano orožje, v nos se jim je prikradel vonj po konoplji

LITIJA Šentjernejski policisti so nedavno s sodno odredbo potrkali na vrata stanovanjske hiše na območju Litije, kjer so zaradi suma posesti nezakonitega orožja opravili hišno preiskavo. Policisti so na naslovu hišne preiskave našli 39-letnega moškega z območja Policijske uprave Ljubljana, pri katerem so našli revolver s šestimi vstavljenimi naboji, zraven pa so odkrili še 59 naboje. Policisti so mu orožje in naboje zasegli. 

V okolici gospodarskega objekta pa močan vonj po konoplji

Policisti so med postopkom v hiši in v okolici bližnjega gospodarskega objekta zaznali močan vonj po konoplji, tako so v nadaljevanju podlagi ugotovitev o lastništvu objekta in odredbe sodišča zagotovili prisotnost 29-letnega lastnika z območja Brežic in opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavo so policisti našli in zasegli večje število zavojev s posušenimi rastlinskimi delci s sumom na prepovedano konopljo.

Ko so zavojčke postavili na tehtnico, ...

Ko so zavojčke postavili na tehtnico, je ta pokazala skupno težo nekaj manj kot 88 kilogramov. V gospodarskem objektu so policisti odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje in zasegli še 127 sadik in opremo za gojenje. Policisti so še posumili, da so dovod električne energije speljali v prirejen prostor mimo števca za odmero porabe električne energije. Tako so na kraj poklicali uslužbenca elektro podjetja, ki je potrdil domnevo, da gre za sum tatvine električne energije.

Osumljencema so odvzeli prostost

Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so odvzeli prostost 39-letnemu in 29-letnemu osumljencu kaznivih dejanj tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za oba osumljenca odredil pripor.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Hišo je kupil, da bi prideloval in preprodajal konopljo

Z 88 kilogrami zasežene konoplje bi zaslužil več kot 300.000 evrov

Med preiskavo so policisti še ugotovili, da je 29-letni osumljenec kupil stanovanjsko hišo z namenom, da bo tam prideloval in gojil večjo količino prepovedane konoplje z namenom preprodaje. Kot pravijo policisti, bi s prodajo zasežene konoplje na črnem trgu zaslužil več kot 300.000 evrov.

(eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja