Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
25.11.2020
09:05
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so imeli v torek obilo dela s kršitelji cestno prometnih predpisov, od Stare vasi, Bizeljskega, Čateža ob Savi in Cundrovca.

56-letnik v Stari vasi napihal že zgodaj zjutraj

600 evrov kazni in brez vozniške

BREŽICE Pri kontroli prometa v Stari vasi so brežiški policisti okoli 8. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli, zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na Čatežu mopedist brez čelade: 1120 evrov kazni

Na Čatežu ob Savi pa so nekaj pred 14. uro ustavili voznika mopeda, ki ni uporabljal zaščitne čelade. Policisti so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, ob tem pa je vozil neregistriran in nezavarovan moped. Policisti so mu moped zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1120 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče.

Napihal v Cundrovcu

1200 evrov kazni, 18 kazenskih točk

Popoldne, okoli 16.30 ure je bilo, so v Cundrovcu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Policisti so kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog. V Zakonu o pravilih cestnega prometa piše, da se voznik za prekršek kaznuje z globo v višini 1200 evrov, izrekli mu bodo tudi 18 kazenskih točk.

Policija, avtomobil, 113

Pihnil tudi na Bizeljskem

900 evrov in 16 kazenskih točk

Prometno pester torek pa so brežiški poliisti sklenili na Bizeljskem, kjer je bil pod vplivom alkohola tudi voznik osebnega avtomobila, ki so ga okoli 18. ure ustavili na Bizeljskem. Alkotest je namreč pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog v višini 900 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

 

(eP)

brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi