Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
23.10.2020
13:35
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti opozarjajo, da bodo strožji ukrepi vplivali tudi na druženja s prijatelji, sorodniki, znanci, prinesli spremenjen način dela v službi oz. pogostejše delo.

Če ste žrtev nasilja v družini, poiščite pomoč policije!

Z omejitvami na drugi strani lahok pride tudi povečanje nestrpnosti

KRŠKO Policisti ob tem pravijo, da bodo omejitve, ki so bile sprejete, da bi preprečili slabšanje zdravstvenega stanja ljudi, lahko na drugi strani privedejo do povečanja nestrpnosti in s tem tudi do nasilja v družini, vezanost na dom pa lahko žrtvi otežuje prijavo.

"V Policiji smo še vedno dosegljivi 24 ur na dan"

Ena izmed osnovnih nalog policije je zagotavljanje varnosti posameznikov, ki se tudi v času razglašene epidemije ni spremenila. "V Policiji smo še vedno dosegljivi 24 ur na dan, vse dni v letu ter odreagiramo na vsak klic na pomoč in odidemo na kraj dogodka. Policija opravlja naloge, ki zahtevajo odpravljanje neposredne nevarnosti za življenje ljudi. To pomeni, da tudi v tem času storimo vse, kar je potrebno, da bi zaščitili žrtev, ter zoper storilca izvedemo zakonsko predpisane ukrepe," pravijo v spročilu.

Če ste žrtev nasilja, ne oklevajte. Pokličite na pomoč!

Policistke in policisti si ob tem želijo, da bi dom vsakemu posamezniku predstavljal varno zavetje, a žal ni vedno tako. "Nihče ne bi smel tolerirati nasilja v družini, nihče ne bi smel sprejemati psihičnega, fizičnega, ekonomskega ali spolnega nasilja ter zanemarjanja in biti v partnerskem odnosu podrejen. Če ste žrtev nasilja, ne oklevajte, pokličite na pomoč in pomagali vam bomo. Vedite, da v tem niste sami in da obstaja pot iz nasilnega odnosa," dodajajo.

Kje in kako lahko poiščete pomoč?

Pomoč lahko poiščete na najbližji policijski postaji, v nujnih primerih pa pokličite 113. Anonimno prijavo lahko podate s klicem na številko 080 1200 ali oddate anonimno e-prijavo nasilja v družini.

(eP)

policija
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi