Skip to main content
V Posavju -4.7° C Sreda, 8. februar 2023
02.06.2020
14:20
Foto: ePosavje
Policisti so od petka do torka v treh tovornjakih odkrili 10 tujcev, na meji so na območju treh policijskih postaj izsledili in prijeli 23 tujcev.

V treh tovornjakih se je skrivalo 10 tujcev

Med 29. majem in 1. junijem odkrili 7 Afganistancev

Med 29. majem in 1. junijem so policisti Postaje mejne policije Obrežje pri opravljanju mejne kontrole v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak in tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije izsledili sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V ponedeljek so našli še tri tujce

Na mejni prehod Obrežje pa je v ponedeljek, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Vse tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na meji od petka do torka izsledili 23 tujcev

Čez vikend je bilo največ (12) Maročanov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od petka do ponedeljka na območju Tanče gore, Preloke, Starega trga ob Kolpi (na območju Policijske postaje Črnomelj) in kraja Dobe (na območju Policijske postaje Krško), izsledili in prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med njimi je bilo 12 državljani Maroka, trije državljani Pakistana, dva državljana Bangladeša in državljana Palestine ter Alžirije.

V ponedeljek prijeli še dva Maročana in Afganistanca

V ponedeljek pa so na območju kraja Dobliče (na območju Črnomelja) ter Dobove izsledili in prijeli dva državljana Maroka in državljana Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

(eP)

obrežje
policija
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja