Skip to main content
V Posavju -0.5° C Petek, 27. januar 2023
13.02.2021
19:30
Gasilci PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
Posavski gasilci so v soboto obravnavali dva dimniška požara, krški poklicni gasilci so v petek zvečer gasili v Straži pri Raki, s številke 112 pa v zadnjih 36 urah osem klicev za nujno pomoč.

Dimniška požara v Brežicah in Kočariji, v Straži zagorela bivalna prikolica

Požar uničil bivalno prikolico

Ob 17.44 je v naselju Straža pri Raki v občini Krško zagorela bivalna prikolica, posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in požar pogasili.

Dimniški požar v Kočariji

Ob 3.36 je v naselju Kočarija, občina Kostanjevica na Krki, gorelo v dimniku stanovanjskega objekta.  Požar so omejili stanovalci do prihoda gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krki in Prostovoljnega gasilskega društva Prekopa, ki so nato požar dokončno pogasili in odstranili tleči del ostrešja ter s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika.

Dimniški požar na Cesti bratov Milavcev v Brežicah

Ob 10.28 je na Cesti bratov Milavcev v Brežicah zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta. gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in Prostovoljnega gasilskega društva Brežice okolica so z avto lestvijo opravili pregled podstrešja objekta in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika, pred ponovno uporabo dimnika so odsvetovali kurjenje.

NMP Krško, rešilec 112

Obvestila in ostale aktivnosti

Osem pozivov za nujno pomoč in dve naročili

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 36-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto pa so posredovali dve naročili za odvoz poginulih živali.

(eP)

kostanjevica na krki
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja