Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
10.08.2020
11:37
Foto: arhiv ePosavje
Kaj vse je v Posavju dogajalo med petkom in ponedeljkom, 7. in 10. avgustom? Več v nadaljevanju zapisa, ko smo pogledali v biltene Regijskega centra za obveščanje Brežice.

Petek

Sršeni v Sevnici in Slovenski vasi

Ob 20.10 so v Slovenski vasi, občina Brežice, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Obrežje odstranili sršenje gnezdo iz dimniške tuljave v počitniškem objektu, ob 20.27 pa so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica na Cankarjevi ulici v Sevnici odstranili sršenje gnezdo s strehe stanovanjskega objekta.

Sobota

Sršeni so nagajali tudi v soboto. Tako so b 18.53 v ulici Pod Obzidjem v Brežicah, gasilci PGD Obrežje odstranili sršenje gnezdo iz ostrešja stanovanjskega objekta, ob 20.33 so bili v Gorenjem Leskovcu v občini Krško na delu krški poklicni gasilci, ob 20.40 pa so gasilci PGD Obrežje posredovali še enkrat, tokrat v Bušeči vasi.

Nedelja

Poškodba na igrišču

Ob 11.16 si je na nogometnem igrišču v Krškem pri igranju nogometa deček poškodoval roko. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnioc Novo mesto.

Helikopter na Radni

Ob 13.54 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljala obolelo osebo iz naselja Radna, občina Sevnica, v Splošno bolnišnico Celje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali pristanek in vzlet helikopterja ter nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Prejšnji teden 28 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so sicer na območju Posavja zabeležili 28 izrednih dogodkov, od tega 20 v občini Krško, pet v občini Brežice in tri v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do ponedeljka zjutraj posredovali 29 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

reco brežice
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi