Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
27.12.2021
07:56
PGE Krško, alarmiranje
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka v Posavju dve prometni nesreči, dve tehnični intervenciji ter požara v Artičah in v Glogovem Brodu.

Petek v Posavju

Nesreča v Glogovem Brodu

V petek ob 11.02 sta v naselju Glogov Brod v občini Brežice trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet do prihoda policistov in odklopili akumulatorje. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Brežice in jo nato prepeljali na nadaljnjo zdravljenje v Splošno bolnišnico Brežice .

Dve tehnični intervenciji

Ob 15.05 so na Ulici 11. novembra v Leskovcu pri Krškem krški poklicni gasilci s tehničnim posegom odprli vrata na osebnem avtomobilu, ob 15.18 pa so na Planinski cesti v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila v katerem se je nahajal pes.

Požar v Artičah

V petek ob 21.00 je v Artičah v občini Brežice gorel komunalni zabojnik. Požar, ki je uničil zabojnik, so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Spodnja Pohanca.

Prejšnji teden v Posavju 17 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so sicer na območju Posavja zabeležili sedemnajst izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, osem v občini Brežice in štiri v občini Sevnica.

19 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka posredovali 19 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginulih živali.

Sobota v Posavju

Še ena nesreča na Brezovem

Ob 5.12 je v naselju Dolnje Brezovo osebno vozilo na cestno železniškem prehodu zapeljalo na železniške tire. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so skupaj s policisti pregledali območje nesreče, vozila pa niso našli. "Obveščene so bile pristojne službe," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Kadilo se je

Nekaj pred 22. uro, ob 21.50 je bilo, se je v naselju Glogov Brod v občini Brežice kadilo iz kupa odpadkov. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dečno selo so opravili pregled s termovizijsko kamero in kup zalili z vodo.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja